Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Miałem dwie sztuki - raczej identyczne. Na białej powierzchni widać, że lewa i prawa strona idzie tu bardziej w zieleń, a tu w czerwień. Patrząc na wprost, jak podniosę wzrok to też oczywiście zafarb zaczynam widzieć. To wszystko raczej na białym ekranie, przy obróbce nie widać.
Inna sprawa, że po porawie roku, to mi się oczy zaadoptowały i dziś np. ciężko mi wskazać która strona w którą ucieka bez przytrzymania wzroku na inny punkt niż monitor.
Witam!
Czy monitor opisany jako "EIZO 22' Monitor SX2262WH-BK - black" (amazon) to to samo co polecany na liście z mva.pl - Eizo SX2262W ?
Dziękuję, to wyjaśnia sprawę - trzeba zbierać pieniążki na coś w tym rodzaju
W tej chwili wolę kolor ze starego 17" CRT (po kalibracji) niż z LCD'ka tylko nieznacznie lepszego niż market.
Witam!
Mam pytanko: nie mogę niczego znaleźć na temat matrycy SVA - co to za twór? Ma to jakiś związek z PVA? Np. opis tego monitora na stronie - http://www.agito.pl/monitory-lcd/sam....0.414296.html - "Typ matrycy SVA", ludzie w opiniach piszą o PVA, a na stronie producenta - http://www.samsung.com/pl/consumer/p...il&tab=feature - jest napisane z kolei, że to cPVA... Jak mam to rozumieć?
Pozdrawiam!
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."
"Zdegradowanej trwałości"? Z całym szacunkiem - można prosić o źródło tej rewelacji?
Ekonomiczne wersje wyświetlaczy xVA/IPS mają tańsze filtry RGB, przez co nadają się jedynie na panele o normalnym gamucie (~sRGB). Często też (acz nie jest to regułą) są to panele 6bit + FRC.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
HDMI będzie działać jak najbardziej poprawnie. Od Acera (nie tylko monitorów) trzymałbym się z daleka.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 23-03-2011 o 12:43 Powód: Automerged Doublepost