Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
u duty'ego są uniwersalne trochę taniej http://allegro.pl/item1170756561_osl...waciemnia.html
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Witam
Pytanie - jakiego kalibratora potrzebuję do monitora NEC 2470WNX?
Czy może być x-rite huey pro?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Co jakiś czas pojawia mi się komunikat jak poniżej:
Nie wiem co jest grane.
Czy ktoś może się wypowiedzieć jaka jest tego przyczyna i co trzeba zrobić?
Przyczyna jest taka, że w autostarcie masz jakiś loader,który jest wynikiem jakiegoś softu do kalibracji sprzętowej np. Eye-One Match3, który usilnie chce ładować przy włączaniu windowsa profil monitora zawierający korektę sygnału karty graficznej (modyfikacja LUT karty graf.) - czyli kalibracja programowa. Profile wynikowe z Color Navigatora używanego przy kalibracji graficznych modeli EIZO serii CE/CG nie zawierają takich modyfikacji karty graficznej, ponieważ, ze względu na to, że te monitory posiadają w pełni programowalną tablicę LUT, cały proces kalibracji odbywa się wewnątrz urządzenia.
Jedną z funkcji Color Navigatora jest mały programik ładujący się w tray'u tzw. ColorNavigator Agent. Jednym z jego zadań jest zarządzanie profilami monitora EIZO i nie dopuszczanie do systemu innych, przypadkowych profili wyświetlaczy zawierających np. wspomnianą korektę LUT karty graficznej.
Reasumując, jeżeli pojawia Ci się taki komunikat, to daj "Reset to default", żeby Ci nie bruździł żaden inny profil. Najlepiej jednak wywalić loadera(y) z autostartu, bo są w Twoim przypadku niepotrzebne - używasz przecież ColorNavigatora.
pzdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorry, w pierwszym zdaniu wkradł się chochlikOczywiście chodziło mi o oprogramowanie do kalibracji PROGRAMOWEJ, czyli np. Eye-One Match 3.
Ostatnio edytowane przez artur_o ; 10-08-2010 o 20:27 Powód: Automerged Doublepost