Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
A gdyby wybierać miedzy tym właśnie NEC'iem a Eizo CG241 ? Zastosowanie dtp, foto i troszke video.
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
CG241W to specyficzny monitor graficzny, bardzo dobrze się sprawdza kiedy pracuje się 90% po nocach w domu, w kameralnym oświetleniu. SV PA241W to natomiast monitor standardowy graficzny, o najlepszej możliwej liniowości, ale wymagający odpowiednio przygotowanego miejsca pracy.
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Moze sie tu podepne skoro o monitorach mowa. Jakis czas temu kupilem LCD EIZO S2232W-H i od tamtej pory napie...bola mnie oczy mimo to ze praktycznie jasnosc jest zjechana do 10%. Poprzednio mialem CTR Samsung i nie bylo tego problemu. Jest na to jakas rada? Bo monitor jest zajefajny no ale bez przesady zeby bolaly oczyJakies sugestie?
Pozdrawiam
Wielkie dzięki za odpowiedź. Idą święta i muszę sobie coś pod choinkę kupićI tak właśnie się zastanawiam między tymi dwoma monitorami, ale troszkę się zamotałem bo w sumie pracuje w różnych porach dnia i nocy
i już sam nie wiem który będzie najlepszym rozwiązaniem :/
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny
Cenowo wygląda to jednak tak:
1. 6.556 & 8.539
2. 6.953
czyli jak rozumieć ten podział ?
Nie porównuje się cenowo, bo za te same pieniądze można przecież kupić dwie różne rzeczy. Bardziej trzeba skupić się nad potrzebami i dostępne rozwiązania sprzętowe skorelować z budżetem.