Strona 233 z 378 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 321 do 2 330 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Będzie lepszy i to widać gołym okiem przez laika.
    No jezeli S2433W będzie lepszy od CE210W gołym okiem przez laika to jestem uspokojony, bo jakość CE210W była dla mnie conajmniej zadowalająca

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie. S2433W jest kalibrowany programowo, przez zmianę działania sterownika karty graficznej.
    W takim razie muszę doczytać o tej kwestii w systemach z kernelem Linux. Chyba, że ma Pan w tym doświadczenie jakieś?

A czy ew. brak takiej kalibracji bardzo wpływa na ograniczenie możliwości samego monitora? Bo, że jakieś odstępstwa od norm mogą wystąpić to rozumiem (w końcu po coś ta kalibracja jest).

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A czy ew. brak takiej kalibracji bardzo wpływa na ograniczenie możliwości samego monitora? Bo, że jakieś odstępstwa od norm mogą wystąpić to rozumiem (w końcu po coś ta kalibracja jest).
    Brak kalibracji oznacza ni mniej ni więcej tylko fakt że po wyregulowaniu monitora pozostałe odchyłki "prostuje się" przez kartę graficzną. Im większa konieczność korekty tym większe skutki uboczne. W przypadku monitorów nieźle zlinearyzowanych fabrycznie, nie jest to dramat.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Chcialem sie spytac ekspertow czy pracujac na monitorze eizo S1921 przez VGA zamiast DVI duzo sie traci, czy jest tak znaczna roznica w kolorach itp ktora moze kompletnie wykluczyc VGA? Mam Thinkpada bez mozliwosci uzycia DVI w stacji dokujacej. Mozna dokupic stacje z PCI Express slotem, ale to duzy koszt. Zdjecia obrabiam amatorsko na swoje potrzeby, czasami drukuje. Mam system zarzadzania kolorem, uzywam profili itp.

Z gory dziek i za odpowiedz.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Chcialem sie spytac ekspertow czy pracujac na monitorze eizo S1921 przez VGA zamiast DVI duzo sie traci, czy jest tak znaczna roznica w kolorach itp ktora moze kompletnie wykluczyc VGA? Mam Thinkpada bez mozliwosci uzycia DVI w stacji dokujacej. Mozna dokupic stacje z PCI Express slotem, ale to duzy koszt. Zdjecia obrabiam amatorsko na swoje potrzeby, czasami drukuje. Mam system zarzadzania kolorem, uzywam profili itp.

Z gory dziek i za odpowiedz.
    Nie jest to powód do tego, by się od razu pociąć, acz dobrze jest naonczas przekalibrować cały tor sygnałowy.

Nie masz aby w tym lapku wyjścia HDMI? Przejście HDMI->DVI kosztuje w porywach do 10PLN...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Oj to nie ta epoka To R61i Thinkpad ktory racze nie moze sie poszczycic dobra grafika, nie ma HDMI niestety, wogole chyba tylko najnowsze thinkpady to maja.

W zasadzie nie widze AZ takiej roznicy, mam della na stacji dokujacej (maly 12 cali netbook) ktory mozna podpiac przez DVI i zastanawiam sie bo az takiej porazajacej roznicy w ostrosci itp nie widze, nie wiem na ile kolory sa przeklamane o ile sa AZ TAK przeklamane
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pytanie takie mam - czy Color Munki wystarczy do skalibrowania eizo sx2461w ?

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milko Zobacz posta
    pytanie takie mam - czy Color Munki wystarczy do skalibrowania eizo sx2461w ?
    O ile opanuje Pan obsługę Argylla i trochę "podoktoryzuje" się w temacie kalibracji.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jaka jest różnica pomiędzy seriami S i SX?

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jaka jest różnica pomiędzy seriami S i SX?
    SX to jest CG które w procesie kontroli jakości wykazało dE>3. Za karę ma okrojony firmware do takiego jak jest w S, nie ma kaptura, oprogramowania do kalibracji i płynu do czyszczenia ekranu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

cholera chyba ciężko bedzie - może znacie w Londynie kogoś kto posiada spektrofotometr eye1 pro , ewentualnie kogoś kto wypożycza to ustrojstwo ?

Strona 233 z 378 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów