Strona 224 z 378 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

No dobra ,ale skąd ja miałem to wiedzieć skoro się tym nie interesuje. Wiem jak wygląda kontrast dynamiczny 50 000:1 i jak np. 5 000:1 i wiem na czym polega różnica. Dlatego piszę ,że chce coś z wyższych cyferek.

Tom01 ,wiem że znasz sie doskonale na monitorach ,ale wykazując trochę litości ,mogłeś sie tego domyślić że chodzi mi o kontrast dynamiczny.

czornyj ,dzięki za wytłumaczenie

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    No dobra ,ale skąd ja miałem to wiedzieć skoro się tym nie interesuje.
    Google.pl ?
    I cyfra i analog...

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Po co ?
    Ja chce wybrać monitor ,a nie uczyć sie na pamięć zagadnien z tym związanych ;/

Skoro to taka trudność to nie odpowiadajcie ,nie tylko na tym forum jestem zarejstrowany.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przy tym budżecie trudno doradzić cokolwiek sensownego - można poszukać używanego Eizo 19".

Najtańszy przyzwoity monitor to Eizo EV2023 - można go dostać za 1100PLN.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Google.pl ?
    Tylko, że kolega zapisał sie na forum Canona, a nie Google.pl i ma prawo coś się tu dowiedzieć, zadał proste pytanie i dostał kilka odpowiedzi o które nie pytał.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Tylko, że kolega zapisał sie na forum Canona, a nie Google.pl i ma prawo coś się tu dowiedzieć, zadał proste pytanie i dostał kilka odpowiedzi o które nie pytał.
    Co można polecić osobie, która pyta jaką gumkę do majtek kupić na bungee domowej roboty?

W tej cenie trudno coś z czystym sumieniem polecić, bo wszystko jest kiepskiej jakości i ma niską powtarzalność. Kolega pyta o parametry, na które nikt normalnie nie zwraca uwagi, bo tak czy owak są z d... wyjęte. Do tego tania masówa LCD oferowana jest pod dziesiątkami marek, co tydzień są jakieś nowe modele i trzebaby być duchem świętym, by się w tym wszystkim połapać, a tak czy owak byłby to daremny trud, bo co do zasady są to wszystko kiepskie monitory.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    40000:1 to tzw. kontrast dynamiczny - a kontrast dynamiczny to mniej więcej coś takiego, jakby podawać prędkość maksymalną samochodu po zrzuceniu go z wysokiej skały.
    Tyle że w przeciwieństwie do kontrastu, samochód tą prędkość osiągnie.

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    No dobra ,ale skąd ja miałem to wiedzieć skoro się tym nie interesuje. Wiem jak wygląda kontrast dynamiczny 50 000:1 i jak np. 5 000:1 i wiem na czym polega różnica. Dlatego piszę ,że chce coś z wyższych cyferek.
    Założę się, że Pan tego nie widzi. To co się*Panu wydaje, że widzi i uważa że to kontrast, to różnice ustawienia jaskrawości w różnych modelach a nie efekt dynamicznego kontrastu. Kontrast jeśli jest prawdziwy, przy wartości 500:1 da czystą biel i smolistą czerń. To co Pan widzi jako "lepszy" kontrast w efekcie będzie Panu w domu wypalał oczy, bo prezentacja w hali sklepowej a wieczorem w własnej pracowni to niebo a ziemia. Im ładniejszy, bardziej "dynamiczny" obraz w sklepie tym bardzie masakrujący oczy w warunkach domowych. Jak Pan myśli, dlaczego jest tyle postów: "mam nowy monitor pieką mnie oczy".

Kol. Czornyj ma absolutną rację. Nie da się kupić rozsądnej jakości monitora za mniej niż ok 1 tys zł.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Przy tym budżecie trudno doradzić cokolwiek sensownego - można poszukać używanego Eizo 19".

Najtańszy przyzwoity monitor to Eizo EV2023 - można go dostać za 1100PLN.
    Jestem właśnie przed zakupem monitorka. Koszty max 1000-1100zł i własnie zobaczyłem ten monitorek, jednak w tej cenie jest jeszcze taki model eizo:
    FlexScan S2202WH-GY czy mógłbyś wyjaśnić różnice w tych seriach EV vs S, niby ten drugi większy i odrobinę jśniejszy ale już sam nie wiem...
    C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigmaras Zobacz posta
    FlexScan S2202WH-GY czy mógłbyś wyjaśnić różnice w tych seriach EV vs S, niby ten drugi większy i odrobinę jśniejszy ale już sam nie wiem...
    Przede wszystkim Eizo z końcówkami 02 to monitory z TN. Nalepka Eizo nie zdziała w tym wypadku cudu.

Ogólnie EV to seria korporacyjna, prostsza, a S uniwersalna.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przede wszystkim Eizo z końcówkami 02 to monitory z TN. Nalepka Eizo nie zdziała w tym wypadku cudu.

Ogólnie EV to seria korporacyjna, prostsza, a S uniwersalna.
    EV2333 ma PVA i cenowo też źle nie jest.
    5D + L

Strona 224 z 378 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów