Strona 216 z 303 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Proponuję przysunąć się bliżej. Poważnie.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proponuję przysunąć się bliżej. Poważnie.
    No chyba tak bede musial zrobic, tym bardziej ze on nie swieci tak jak poprzedni monitor. Mam tez kalibrator Spectra view, robiony dla NEC-a, ustawilem na 80cd/m2, chyba wystarczy. Tylko za nic nie moge dojsc gdzie moge recznie ustawic kanaly RGB, on to robi automatycznie a ja nie bardzo ufam takim ustawieniom, a moze powinienem? Czy ktos z posiadaczy takiego zestawu podpowiedzial by mi gdzie te kontrole mozna wlaczyc??

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

A profiler jaki jest? Jeśli SVII to on sam zmodyfikuje nastawy monitora wg zadanych parametrów.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    No chyba tak bede musial zrobic, tym bardziej ze on nie swieci tak jak poprzedni monitor. Mam tez kalibrator Spectra view, robiony dla NEC-a, ustawilem na 80cd/m2, chyba wystarczy. Tylko za nic nie moge dojsc gdzie moge recznie ustawic kanaly RGB, on to robi automatycznie a ja nie bardzo ufam takim ustawieniom, a moze powinienem? Czy ktos z posiadaczy takiego zestawu podpowiedzial by mi gdzie te kontrole mozna wlaczyc??
    W tym monitorze nie ma gainu RGB - zastąpiono go dużo bardziej zaawansowaną i precyzyjną regulacją koordynatów chromatycznych kolorantów i punktów bieli. Najprościej ustawić w Multiprofilerze przestrzeń barwną, jaką życzymy sobie na tym monitorze zasymulować.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W tym monitorze nie ma gainu RGB - zastąpiono go dużo bardziej zaawansowaną i precyzyjną regulacją koordynatów chromatycznych kolorantów i punktów bieli. Najprościej ustawić w Multiprofilerze przestrzeń barwną, jaką życzymy sobie na tym monitorze zasymulować.
    Nie ma potrzeby. Akcja dzieje się w US i użytkownik ma SVII.

Zablokowany

Domyślnie

Monitor jest bajka. Po kalibracji SVII nawet nie widac jak laduje sie profil, po prostu nie ma roznicy. Tak prawde powiedziawszy to troche sie obawialem mi sie nic laduje
    Problem mam tylko z tymi malenkimi oknami, naprawde meczace jest wpatrywanie sie takie okienka. Tak jak radzil Tom01 przysunolem monitor blizej ale to nie ejst rozwiazanie dla mnie, teraz po takim wielkim ekranie trza sie niezle nakrecic glowa aby cos odnalezc. Mam nadzieje ze sie przyzwyczaje, bo jak nie to wymiana na 24"...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Problem mam tylko z tymi malenkimi oknami, naprawde meczace jest wpatrywanie sie takie okienka. Tak jak radzil Tom01 przysunolem monitor blizej ale to nie ejst rozwiazanie dla mnie, teraz po takim wielkim ekranie trza sie niezle nakrecic glowa aby cos odnalezc. Mam nadzieje ze sie przyzwyczaje, bo jak nie to wymiana na 24"...
    Ja dużo pracuję na 15,4 cala przy 1920*1200 i jakoś daję radę, więc dasz i Ty

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur_o Zobacz posta
    niezły masochizm

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    niezły masochizm
    Ja niegdyś używałem 22 cali w 3840x2400 i to była masakra przy czytaniu jakiegokolwiek tekstu ze standardową wielkością czcionki (np ikonki itp). Za to zdjęcia na ekranie 200 dpi wyglądały cudnie.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Monitor jest bajka. Po kalibracji SVII nawet nie widac jak laduje sie profil, po prostu nie ma roznicy. Tak prawde powiedziawszy to troche sie obawialem mi sie nic laduje
    Problem mam tylko z tymi malenkimi oknami, naprawde meczace jest
    Bo się nie ładuje, w takim sensie jak przy kalibracji programowej, przy tym monitorze i sposobie kalibracji nie ma takiej potrzeby.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez artur_o Zobacz posta
    Ja też pracowałem. Aż kilka lat temu zauwazyłem, że mi się wzrok posypał.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-09-2010 o 22:37 Powód: Automerged Doublepost

Strona 216 z 303 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów