Fiu fiu
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Hom_er poszukaj sobie w swojej okolicy ludzi którzy handlują sprzętem po-leasingowym. W tym temacie tego typu oferty były już opisywane ale jeżeli masz możliwość sprawdzenia i testowania przed zakupem to może być to całkiem dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę twój budżet.
Wszystko pięknie dopóki się czyta ten wątek, ale gdzie do cholery jasnej kupić w Wawie tego PA241W tak aby można go było sprawdzić jeszcze w sklepie. Oferty niby na allegro są, ale jak co do czego to sprzętu na stanie brak.
Witam , proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu...
Monitor nec2470wnx podłączony do laptopa
kalibrator I1 Display 2 , soft basICColor display
... po kalibracji(profil oczywiście ustawiam jako domyślny) włączam rzeźnika , wygląda zupełnie "przyzwoicie" i tak jest dopóki nie wyłączę komputera.
Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu komputera/monitora z ciekawości włączyłem ponownie tablicę testową(rzeźnika) iii... kolorowo jak na jarmarku.
Sprawdzałem w autostarcie , nie mam żadnego programu z nvidi(taką mam kartę)
Teraz pytanie czy jest możliwość że to monitor nie "trzyma" ustawień, czy może ja robię gdzieś błąd ?
Z góry dziękuję za pomoc
ps. system operacyjny komp.to Vista
Proszę*przetestować poniższe rozwiązanie: http://mva.pl/viewtopic.php?f=21&t=56#p170
witam,
chciałbym kupić monitor do obróbki zdjęć, ale nie wiem nawet, czym różnią się serie Eizo :/
szukam monitora w cenie 3-4 tys zł
spodobała mi się rozdzielczość 1920*1200, choć rozmiar nie jest najważniejszy (lub jakieś wymiary choć trochę podobne do 3:2 zdjęcia)
chciałbym, aby miał w miarę prostą możliwość kalibracji sprzętowej (i jak byście od razu kalibrator mi polecili)
obrabiam zdjęcia do labu (nie do druku, nie drukuję też sam zdjęć)
to chyba tyle, co wiem... a, jeszcze wejście DVI, Windows
co byście polecili?