Strona 197 z 303 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 961 do 1 970 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kiedyś to był świetny monitor. Obecnie ok 30 kg elektronicznego złomu, za który normalnie trzeba zapłacić żeby się*pozbyć, a handlarze jeszcze biorą za niego pieniądze.
    Oczywiście trudno się nie zgodzić z tą wypowiedzią??:

Pytanie, czy jest jakaś alternatywa dla tego starego "pro" w cenie do 500 zł, np. nowy marketowy LCD - kiepsko, jeszcze tańszy i "złomowaty" CRT Trynitron - podobnie, bo monitor laptopa (ACER) to już w ogóle odpada?
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    Pytanie, czy jest jakaś alternatywa dla tego starego "pro" w cenie do 500 zł, np. nowy marketowy LCD - kiepsko, jeszcze tańszy i "złomowaty" CRT Trynitron - podobnie, bo monitor laptopa (ACER) to już w ogóle odpada?
    To jest wybór między dżumą a cholerą.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To jest wybór między dżumą a cholerą.
    No to trza będzie sprawdzić, która choroba mniej swędzi

Dzięki, pozdrawiam!
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Hom_er poszukaj sobie w swojej okolicy ludzi którzy handlują sprzętem po-leasingowym. W tym temacie tego typu oferty były już opisywane ale jeżeli masz możliwość sprawdzenia i testowania przed zakupem to może być to całkiem dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę twój budżet.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Wszystko pięknie dopóki się czyta ten wątek, ale gdzie do cholery jasnej kupić w Wawie tego PA241W tak aby można go było sprawdzić jeszcze w sklepie. Oferty niby na allegro są, ale jak co do czego to sprzętu na stanie brak.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    Wszystko pięknie dopóki się czyta ten wątek, ale gdzie do cholery jasnej kupić w Wawie tego PA241W tak aby można go było sprawdzić jeszcze w sklepie. Oferty niby na allegro są, ale jak co do czego to sprzętu na stanie brak.
    Droższego sprzętu na półkach nie ma bo sprzedawcy kombinują że lepiej te same pieniądze włożyć w 10 szt Samsungów które sprzedadzą się same, a takiemu PA241W trzeba fachowo pomóc.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    Nie ma co sprawdzać, można brać w ciemno. Równe jak zwoje mózgowe polskiego polityka.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam , proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu...
    Monitor nec2470wnx podłączony do laptopa
    kalibrator I1 Display 2 , soft basICColor display
    ... po kalibracji(profil oczywiście ustawiam jako domyślny) włączam rzeźnika , wygląda zupełnie "przyzwoicie" i tak jest dopóki nie wyłączę komputera.
    Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu komputera/monitora z ciekawości włączyłem ponownie tablicę testową(rzeźnika) iii... kolorowo jak na jarmarku.
    Sprawdzałem w autostarcie , nie mam żadnego programu z nvidi(taką mam kartę)
    Teraz pytanie czy jest możliwość że to monitor nie "trzyma" ustawień, czy może ja robię gdzieś błąd ?
    Z góry dziękuję za pomoc
    ps. system operacyjny komp.to Vista

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Proszę*przetestować poniższe rozwiązanie: http://mva.pl/viewtopic.php?f=21&t=56#p170

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

witam,
    chciałbym kupić monitor do obróbki zdjęć, ale nie wiem nawet, czym różnią się serie Eizo :/

szukam monitora w cenie 3-4 tys zł
    spodobała mi się rozdzielczość 1920*1200, choć rozmiar nie jest najważniejszy (lub jakieś wymiary choć trochę podobne do 3:2 zdjęcia)
    chciałbym, aby miał w miarę prostą możliwość kalibracji sprzętowej (i jak byście od razu kalibrator mi polecili)
    obrabiam zdjęcia do labu (nie do druku, nie drukuję też sam zdjęć)
    to chyba tyle, co wiem... a, jeszcze wejście DVI, Windows

co byście polecili?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 197 z 303 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów