Strona 193 z 378 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Do 2000 zł chyba tylko jeden mi się wydaje w miarę rozsądny:

http://allegro.pl/item841671932_nec_...sklep_wwa.html

A lekko powyżej 2000 zł

http://allegro.pl/item839173004_eizo...wawa_fvat.html

Oczywiście mowa o LCD 22".
    Mam pytanie: czy dla foto amatora (tzn. głównie oglądanie zdjęć, mniej obróbki, chcociaż zamierzam się zabrać za skanowanie swoich zasobów slajdów) różnica między tymi dwoma monitorami będzie jakaś znacząca? Do tej pory myślałem o Eizo S2233 ale jeśli mogę trochę zaoszczędzić kupując tego NEC-a, to chętnie przeznaczyłbym te 600 zł na upgrade obiektywu :-)
    Siem de i kilka obiektyvoof

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Mam pytanie: czy dla foto amatora (tzn. głównie oglądanie zdjęć, mniej obróbki, chcociaż zamierzam się zabrać za skanowanie swoich zasobów slajdów) różnica między tymi dwoma monitorami będzie jakaś znacząca? Do tej pory myślałem o Eizo S2233 ale jeśli mogę trochę zaoszczędzić kupując tego NEC-a, to chętnie przeznaczyłbym te 600 zł na upgrade obiektywu :-)
    Ja uważam, że nie zauważysz znaczącej różnicy. Kupując tańszy będziesz zadowolony.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

To chyba się skuszę. Jak ja będę zadowolony to może i kolega będzie zadowolony, bo mnie kusi przesiadka na tego Tamrona 17-50 ze stabilizacją :-)
    Siem de i kilka obiektyvoof

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Mam pytanie: czy dla foto amatora (tzn. głównie oglądanie zdjęć, mniej obróbki, chcociaż zamierzam się zabrać za skanowanie swoich zasobów slajdów) różnica między tymi dwoma monitorami będzie jakaś znacząca?
    Jest znacząca. Nec nie potrafi poprawnie pracować przy niskich poziomach jaskrawości.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam takie pytanie - ile minimum trzeba wydać, żeby kupić porządny LCD w okolicach 30", z rozdzielczością 2560 w poziomie?

Męczy mnie 15" w laptopie, a monitorki 20-22" są jakieś takie.... przymałe Interesuje mnie coś od 24" do 30", na razie orientacyjnie, dalej, zobaczymy jak się potoczy sprawa.

Zależy mi na dużej rozdzielczości (do ogólnej przejrzystości systemu i pracy w Photoshop'ie), rozmiary j/w i dobrej pracy z BW i kolorem.

W sumie, pasowałby mi stary Apple Cinema Display 30", niemniej jednak jest cholernie drogi i, z tego co słyszałem - dziadowy (pojawiają się duszki), i że jest wiele tańszych i lepszych zamienników. Bez bicia przyznaje, że się na tym nie znam, jakiś czas temu szukałem tego od groma, ale generalnie pisze się tylko, żeby matryca była nie-TN.

Pomoże ktoś?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374

tu masz ogólną liste zrobioną przez TOM01 ;]

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    A ja mam takie pytanie - ile minimum trzeba wydać, żeby kupić porządny LCD w okolicach 30", z rozdzielczością 2560 w poziomie?(...) ale generalnie pisze się tylko, żeby matryca była nie-TN.
    Matryca to nie wszystko. Idealnym przykładem są HP i DELL. Niedrogie, lepsze od masówki ale mimo takich samych matryc jak w porządnych, dzieli je przepaść.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Mam Pytanie do Toma 01:

Nie dziala Color Navigator w nowym Eizo CG 243W.
    Przy wlaczaniu i wylaczaniu komputera wyskakuje: No signal DVI 1, mimo, ze polaczenie digitalowe (kablem FD-C39) jest.
    Przy probie uruchomienia Color Navigatora pojawia sie:
    The adjustment capable monitor cannot be found. The monitor cannot be adjusted with the current status. Exit the software, connect the monitor and the PC with the USB cable, then restart the software.
    Oczywiscie komputer i monitor sa polaczone USB kablem (MD-C93).
    Kilka razy udalo sie dojsc krok dalej, ale tylko do miejsca gdzie Color Navigator pyta o typ urzadzenia do kalibracji. Po wpisaniu (Colormunki) kaze wybrac ponownie i tak w kolko.
    Colormunki ma teoretycznie nowy update, zrobilem go, ale mimo to dalej za kazdym razem sie o niego upomina.
    Jakie moga byc przyczyny?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kadr Zobacz posta
    Po wpisaniu (Colormunki) kaze wybrac ponownie i tak w kolko.
    Colormunki ma teoretycznie nowy update, zrobilem go, ale mimo to dalej za kazdym razem sie o niego upomina.
    Jakie moga byc przyczyny?
    Nie trzeba czasem wyłączyć softu (tego oryginalnego) od Colormunki ? Najnowsze ma chyba aplet w panelu sterowania do wyłączenia - z softem Necowym jest tak że dopóki się nie wyłączy to go nie wykryje...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Nie znalazlem w panelu sterowania Colormunki sposobu do wylaczania softu wiec go zdeinstalowalem. Niestety nic sie nie zmienilo, Color Navigator dalej nie rozpoznaje Colormunki.

Strona 193 z 378 PierwszyPierwszy ... 93143183191192193194195203243293 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów