Strona 183 z 303 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 830 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Chcialem sie spytac ekspertow czy pracujac na monitorze eizo S1921 przez VGA zamiast DVI duzo sie traci, czy jest tak znaczna roznica w kolorach itp ktora moze kompletnie wykluczyc VGA? Mam Thinkpada bez mozliwosci uzycia DVI w stacji dokujacej. Mozna dokupic stacje z PCI Express slotem, ale to duzy koszt. Zdjecia obrabiam amatorsko na swoje potrzeby, czasami drukuje. Mam system zarzadzania kolorem, uzywam profili itp.

Z gory dziek i za odpowiedz.
    Nie jest to powód do tego, by się od razu pociąć, acz dobrze jest naonczas przekalibrować cały tor sygnałowy.

Nie masz aby w tym lapku wyjścia HDMI? Przejście HDMI->DVI kosztuje w porywach do 10PLN...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Oj to nie ta epoka To R61i Thinkpad ktory racze nie moze sie poszczycic dobra grafika, nie ma HDMI niestety, wogole chyba tylko najnowsze thinkpady to maja.

W zasadzie nie widze AZ takiej roznicy, mam della na stacji dokujacej (maly 12 cali netbook) ktory mozna podpiac przez DVI i zastanawiam sie bo az takiej porazajacej roznicy w ostrosci itp nie widze, nie wiem na ile kolory sa przeklamane o ile sa AZ TAK przeklamane
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pytanie takie mam - czy Color Munki wystarczy do skalibrowania eizo sx2461w ?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milko Zobacz posta
    pytanie takie mam - czy Color Munki wystarczy do skalibrowania eizo sx2461w ?
    O ile opanuje Pan obsługę Argylla i trochę "podoktoryzuje" się w temacie kalibracji.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jaka jest różnica pomiędzy seriami S i SX?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jaka jest różnica pomiędzy seriami S i SX?
    SX to jest CG które w procesie kontroli jakości wykazało dE>3. Za karę ma okrojony firmware do takiego jak jest w S, nie ma kaptura, oprogramowania do kalibracji i płynu do czyszczenia ekranu.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    SX to jest CG które w procesie kontroli jakości wykazało dE>3. Za karę ma okrojony firmware do takiego jak jest w S, nie ma kaptura, oprogramowania do kalibracji i płynu do czyszczenia ekranu.
    Warto dodać, że SX ma także układ DUE, którego brakuje w S i tak oglądając oba modele wydaje mi się, że jest dość ważny układ przy pracy z bliska. Problem można zniwelować jeżeli nie używa się monitora z bardzo bliska, ale jednak istnieje.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

cholera chyba ciężko bedzie - może znacie w Londynie kogoś kto posiada spektrofotometr eye1 pro , ewentualnie kogoś kto wypożycza to ustrojstwo ?

Domyślnie

Żartujesz? W Londynie napewno ma więcej niż 1000 osób spektrofotometr i1 pro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tu bryndza z tym panie jest - mozna wypożyczyc jedynie display2 a usługę znalazłem z 500km odemnie(

Strona 183 z 303 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów