Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...) - pytanie brzmi:
    czy jest sens kupować takie "coś":
    http://www.allegro.pl/item777723433_..._lidering.html
    http://www.allegro.pl/item777731671_..._gw_24m_c.html
    http://www.allegro.pl/item777727790_..._gw_24m_c.html
    Mam stary monitor CRT i nadszedł czas na zmianę. Docelowo ma to być monitor za ok. 2,5-3 kzł, ale chwilowo z braku funduszy szukam rozwiązania przejściowego.
    Zastosowanie - oczywiście obróbka zdjęć.
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...)
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    Odpowiedź jest właśnie sporo dłuższa. Mówiono na ten temat dość szczegółowo na forum oraz sąsiedzkim forum nikona. Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

(...)Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.
    Po czterech godzinach gapienia się w monitor i po przebrnięciu kilkuset postów typu "co Pan sądzi o monitorze Belinea XYZ? Czy może lepiej kupić Eizo XYZ" mam dosyć. Dowiedziałem się o problemach i rozterkach innych użytkowników, poznałem masę nowych pojęć i parametrów technicznych - w dla moich zastosowań zupełnie zbędnych, a odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem :-?. Pewnie za słabo/za krótko szukałem...
    Chyba będę musiał zrobić rozpoznanie ogniem - kupię używkę i przynajmniej będę mógł doradzić innym, borykającym się z podobnymi problemami.
    CanOn Can'tOff

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Po 10 minutach: (...)
    4 godziny to czas, jaki poświęciłem na lekturę wskazanego przez Pana wątku, a nie na zabawy wyszukiwarką. Wyszukiwarka zwróciła mi kilka odpowiedzi, w tym jedną przytoczoną przez Pana, ale we wszystkich postach mowa o ostrożności przy kupnie używanego towaru - to wie chyba każdy, bez potrzeby dopytywania. Pozostałe posty traktowały o jakości/parametrach monitora, bez względu na jego przebieg.
    Pytałem o konkretny model monitora, z konkretnym przebiegiem. Liczyłem na odpowiedź typu: trzeba zwrócić uwagę na to i na to, bo to prosty monitor i po przepracowaniu kilku kh lubi w nim siadać to i to, lub inne konkretne wskazówki.
    Czornyj "ciemnymi plackami od uderzeń" trochę mnie przybliżył do tematu, bo ja swoje LCDki szanuję i nie spotkałem się z uszkodzeniem tego typu. Będę wiedział o co dopytać sprzedawcę.

Kończę nudzenie,
    dziękuję za pomoc.

Co złego, to nie ja.
    CanOn Can'tOff

Uprawnienia umieszczania postów