Czy zakup używanego kalibratora jest ryzykowny ??
Czy urządzenia w jakiś sposób gubią swoje parametry podczas użytkowania ??
Czy zakup używanego kalibratora jest ryzykowny ??
Czy urządzenia w jakiś sposób gubią swoje parametry podczas użytkowania ??
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Witajcie,
dzięki uprzejmości forumowego kolegi mam oprofilowany wyświetlacz w lapku - nabiera zdecydowanie dobrych kolorów ale tylko na chwilę po wczytaniu systemu (vista)..następnie wraca do swoich "default'owych nieciekawych kolorków.
Proszę fachowców o pomoc. Co zrobić żeby stworzony profil monitora działał ?
Dodam, że w zarządzaniu kolorem ustawiłem go jako domyślny.
co sądzicie o takim staruszku?
http://www.allegro.pl/item928436577_...ok_gwaran.html
40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.
Czy ktoś z Was kalibrował kiedyś taki "zwykły" panel:
Belinea 20" LCD 2080 S2 (1600x1200, P-MVA, 8ms,)
Pytam, bo wkurzyłem się ostatnio jak wróciły do mnie z labu fotki , których kolory były dalekie od ideału (mocno ocieplone). Wywoływałem w chwalonym na formum LAB-NET ze Słupska.
Napiszcie czy jest sens, czy od razu mysleć o sprzedaży i zakupie panelu profi ?
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
No miał ...Cichy, miał bo widziałem że zmienił na Eizo chyba...
A ja sam siegnąłem w głąb tego wątku i znalazłem klika postów nt tego monitora, zresztą z moim udziałem i najbardziej podoba mi się ta opinia:
chyba nadszedł TEN moment
ale zanim go sprzedam, chciałbym jeszcze dać szansę kalibracji , czy nadal najlepszy do tego będzie EyE Display 2 ( jakosć/cena) ?
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Nie szkoda pieniędzy? Przecież ten czujnik kompletnie się do niczego później nie przyda. Proponowałbym zrobić to usługowo, a zaoszczędzone pieniądze wydać lepiej, np na napój na "K". Usługa ustawienia przez kogoś z doświadczeniem na jeszcze ten plus, że przy kiepskich monitorach ustawienie jest trudne, samodzielnie często kończy się rozregulowaniem a w najlepszym wypadku nasileniem skutków ubocznych.
Widzę że brakuje mi elementarnej wiedzy. Czyli jeden kalibrator (czujnik) = jeden monitor?
To czemu sprzedają takie jako używane np ?