Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Na moim, skalibrowanym (EFI ES-1000) przed dwoma tygodniami Fujitsu-Siemens T17-1 zdjęcia z postu #4 w linku, wygladają trochę jak screenshoty z gry FPS. Jeśli taki miał być efekt, to są bardzo ładne.
    O to mi właśnie chodziło. Czyli co? Może to jednak ten nowy monitor sztucznie podnosi kontrast i mój jest całkiem dobry?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    O to mi właśnie chodziło. Czyli co? Może to jednak ten nowy monitor sztucznie podnosi kontrast i mój jest całkiem dobry?
    Najprędzej świeci za mocno (ma ustawioną zbyt wysoką jaskrawość).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Czyli co? Może to jednak ten nowy monitor sztucznie podnosi kontrast i mój jest całkiem dobry?
    Generalnie, wszystkie telewizory i monitory, jakie widziałem w tzw. ekonomicznym przedziale cenowym miały błedy w ustawieniach obrazu. Od tych mniejszych, jak właśnie jasnośc, kontrast, nasycenie barw, az do poważnych zniekształceń samego obrazu. Wszystko zależy od tego, czy "pan Zenek" w fabryce miał akurat więcej lub mniej chęci, by dobrze ustawić obraz monitora, schodzącego z taśmy produkcyjnej.
    Nie sugerowałbym się wogóle tym, że "monitor jest nowy więc wyświetla prawidłowo".
    Polecam swojemu monitorowi zrobić kalibrację, jakimkolwiek kalibratorem.
    Można równiez sobie posprawdzać czy obraz jest prosty, drukując dobrej jakości siatkę na przezroczystej folii i porównać z wyświetlającymi się liniami, generowanymi np. przez program Nokia Monitor Test
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów