Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a-w Zobacz posta
    parametry tego Nec 2190UXi -przynajmniej w specyfikacji imponujące na stronie producenta znalazłem NEC 2490WUXi o takich samych parametrach ,ale nizszej cenie chociaz wiekszy.
    2190UXi to jeden z najlepszych monitorów graficznych na rynku w ogóle, choć kapryśny. Wynika to z faktu, że jest "odpadem" od produkcji serii Spectraview. Jak się trafi na dobry egzemplarz, (można trochę pomóc losowi), konkurencyjne Eizo jest dopiero z poziomu cenowego min 6 tys zł. Taki monitor ma Czornyj, może napisze parę słów, choć już tyle peanów o nim napisał, że może mu się nie chceć.

2490WUXi ma takie same parametry a jest większy i tańszy. Nie wydaje się to Panu podejrzane?

Dystrybutor w Krakowie potwierdził ze matryca ta sama ale bardziej opłacalna w produkcji ( na kwadratowe jest caraz mniej klientów i staje sie to jednostkową produkcją )
    To prawda, że rynek oczekuje dużych panoram, niekoniecznie lepszych, które stopniowo wypierają klasyczne, ale gadanie o takiej samej matrycy to conajmniej nieścisłość. Kto tak Panu powiedział?

Przeczytałem również test do którego odsyłają
    Mam obawę o jakość w porównaniu z mon Eizo choc propozycja jest kusząca. Czy ktoś uzywa tu NEC 2490WUXi
    Test na PCArena? Rozmawiałem kilka razy z redaktorem opisującym monitory dla tego portalu. Z przykrością stwierdzam, że człowiek nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 19-08-2009 o 15:10
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów