Strona 149 z 378 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    A jak jest z możliwością używania tego spectraview później? Czy możesz zainstalować na kilku komputerach i pokalibrować monitory sobie i znajomym?
    A to jest dobre pytanie - nie mogę nigdzie znaleźć licencji - może było w tym co kupiłem ale że kupowałem w czasie kiedy nie szykował mi się żaden wyjazd to znajoma po prostu rozpakowała i przysłała numerek a później już zapomniałem o tym...
    Ze swojego kompa to mogę sobie kalibrować ile chcę bo kupiłem soft a nie monitor+soft, natomiast co do instalacji ma większej ilości - cholera wie...

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    W ogóle, fakt, że ten program jest niedostępny lub trudno dostępny, trzeba by podkreślać za każdym razem, gdy się do tego odwołujemy. Że nie wystarczy kupić ,,sprzętowo kalibrowalny'' P221, nie wystarczy kupić do niego spektrofotometr, bo trzeba jeszcze jakoś sobie skombinować soft i to jest chyba w tym przypadku najtrudniejsze.
    Prawda - dlatego przed kupnem pytałem Nec Polska na temat softu i odpisali (19 stycznia) :

"Monitor NEC MultiSync P221W potrzebuje do sprzętowej kalibracji, którą udostępnia specjalne oprogramowanie, które umożliwi korzystanie z tej funkcji (niema możliwości kalibracji innym oprogramowaniem). Aplikacja będzie dostępna w sprzedaży od lutego (w tym momencie nei jestem w stanie powiedzieć w jakiej cenie)."
    Tu jest chyba niestety problem polityki sprzedaży Nec'ów w Europie i podejżewam że Nec Polska jest zupełnie niewinny (może poza wciskaniem ciemnoty).
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 11-08-2009 o 16:51
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Podjąłem próbę nabycia SV2 ze strony Nec (89$) ale okazało się to niemożliwe, ponieważ tą możliwość mają wyłącznie klienci z USA. Z resztą w tym wątku już ktoś o tym wspominał.
    Google Twoim przyjacielem Ja tam znalazlem SV II

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    Google Twoim przyjacielem Ja tam znalazlem SV II
    Ale nie każdy chce je rejestrować kodem z torrenta...

Btw - mam coś ciekawego z Nec Polska, czekam na następną odpowiedź i wrzucę tu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak - ja tez nie z tych, jesli mam wybor Ale rowniez dzwonilem do NEC Polska i otrzymalem odpowiedz, ze nie ma takiej opcji (tylko bylo to 2 lata temu). Pisalem rowniez do Nec Europe - rowniez dowiedzialem sie, ze nie ma takiej opcji. Wiec skoro nie chca zarobic w Europie to nie zarobia Zmienia swoja polityke - to chetnie kupie licencje.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dostałem coś takiego (na pytanie o zmianę w dostępności softu do P221W) :

"Obecnie sprzedajemy zestawy kalibracyjne do tego monitora
    Zestaw składa się z osłony ekranowej, oprogramowania oraz kalibratora DataColor Spyder3.
    Cena takiego zestawu to około 400Euro netto. "

Tak więc politykę już zmienili, nie masz wyjścia
    Spytałem co to dokładnie za soft i czy można go kupić osobno (osłona też by nie była zła - nie ma jak ten pro look jak ktoś do domu przyjdzie ;-) ) bo na cholerę Spyder 3...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

no i co to dokładnie za soft? SV II?

Z tym spyderem też dali nieźle, a 400ojro netto to chyba promocja :/

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oprogramowanie Spectraview II zostało opracowane przez NEC Display Solutions America i na pewno nie będzie sprzedawane na terenie Europy. Jeśli zaczęli coś sprzedawać, to najprawdopodobniej będzie to mutacja basICColor display, na bazie którego oferowany jest przez NEC Europe profiler Spectraview display 4 dla monitorów serii Spectraview. Byłoby to dobrą informacją, bo wtedy napewno będzie można kupić basICColor display wspierający kalibrację P221W. Sam basICColor display kosztuje 99E.

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Zastanawiam się przeciwko komu skierowana jest taka filozofia. NEC strzela sobie w kolano, soft jest na necie i jak ktoś nie może normalnie kupić to sięgnie po prostu po łatwiejszą opcję...Oczywiście można się naciąć na kontrolę, ale to "insza inszość"...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Polityka NEC Europe jest prosta - chcą, by firmy płaciły większą kasę za panele Spectraview dedykowane do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy. Są to produkty niszowe, kierowane do specjalistycznych zastosowań, a ich potencjalni odbiorcy - studia graficzne i fotograficzne - nie będą się raczej bawić w jakieś idiotyczne partyzantki z torrentami, bo potrzebują pracować z legalnym oprogramowaniem.

Należy po prostu mieć nadzieję, że faktycznie jednak pojawi się wsparcie dla P221W w basICColor display 4 i że nie wymyślą przy tym czegoś głupiego. NEC oferował już np. za ciężką kasę panele serii 90 "Photo Edition" ze zwykłym kolorymetrem i standardowym oprogramowaniem, które ze sprzętową kalibracją nie miało nic wspólnego.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Należy po prostu mieć nadzieję, że faktycznie jednak pojawi się wsparcie dla P221W w basICColor display 4 i że nie wymyślą przy tym czegoś głupiego.
    Póki co nie ma - sprawdzałem przed chwilą. W dodatku jak kiedyś mailowałem z gościem z basICColor to mówił że X-rite ich wysyła na drzewo w kwestii dodania obsługi Colormunki (a Necowi do SVII pozwolili). Ciekaw jestem odpowiedzi co to za soft - mam nadzieję że Pan z Neca odpowie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 149 z 378 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów