Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
W przypadku NEC-a P221W - kalibrujemy go za pomocą Spectraview II spektrofotometrem do D65, a następnie wyłączamy profiler, podłączamy kolorymetr i w w okienku "colorimeter window" dokonujemy pomiaru bieli, zapisując koordynaty chromatyczne x,y uzyskanej bieli. Kolejne kalibracje przeprowadzamy na custom white point, wprowadzając w targecie wcześniej zanotowane koordynaty.
Czornyj, czy dobrze zrozumiałem... Najpierw kalibrujemy monitor (LUT w monitorze) spektrofotometrem (np. ColorMunki), a później mierzymy temperaturę barwową bieli kalorymetrem (np. i1d2) ? Wciąż w programie Spectraview II? ??: I znowu kalibrujemy monitor spektrofotometrem podając odczytane wartości? ??:
Czy podczas powyższej kalibracji monitora tworzony jest przy okazji profil icm?
Czy po takiej operacji miałoby jeszcze sens (gdybym nie miał na stałe spektrofotometru) tworzenie profilu icm przy pomocy kalorymetra (i1d2)?

Sorki, jeśli wszystko pomieszałem, ale Twój post z lekka mnie zdezorientował Myślałem, że taka kalibracja jest trochę prostsza... przynajmniej podobna do profilowania za pomocą i1d2