-
Uzależniony
Dla wszystkich niezdecydowanych napiszę, iż od ponad roku jestem szczęśliwym użytkownikiem monitora Eizo S2431W i uważam to za jeden z lepszych zakupów w ogóle!! Moje oczy nie męczą się tak jak przy zwykłym budżetowym monitorze to wszystko za sprawą rewelacyjnej regulacji jasności, którą oferuje nam Eizo. Dodatkowo oddanie kolorów, szarości czy też szczegółów w cieniach na zdjęciach jest, jak dla mnie oczywiście, bardzo zadowalające. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z lepszymi moniotrami ale jak dla zwykłego amatora zdjęc taki monitor to zbawienie. Porównując chocby takie "budżetowe" Eizo do obojętnie jakiego monitora biurowego to jest po prostu przepaśc i to chcialem wyraźnie zaznaczyc! Warto zainwestowac w dobry monitor chocby dla naszych oczu. To tyle moich przemyslen i opinii.
Teraz szybkie pytanie do Toma01:
Na jakich ustawieniach wg Pana olbrzymiego doświadczenia najlepiej pracuje się z Eizo S2431?Chodzi mi tutaj zarówno o jasnośc (%) oraz o poszczególne wagi RGB?? Dodam, że ja do tej pory pracuje na 20 % skali jasności czyli pewnie około 80-100cd/m2. Jeśli chodzi o RGB to nic nie zmieniałem więc jest fabrycznie 100%.
Uprawnienia umieszczania postów