a Huey Pro ? Cena tego kalibratora jest niewiele wieksza od Spydera, natomiast nizsza od Eye-One
a Huey Pro ? Cena tego kalibratora jest niewiele wieksza od Spydera, natomiast nizsza od Eye-One
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Witam
zastanawiam się czy EIZO L887 czy S1921, który byście doradzili.
Dzięki za odp. Niestety w obu przypadkach w grę wchodzą tylko używane
Wobec tego nie jest to już oczywiste. Zależy od stanu, przebiegu służby, ogólnego poszanowania. Zdecydowanie polecam oglądać je przed zakupem, bo wielu handlarzy, przede wszystkim z Allegro, sprzedaje bardzo zniszczone monitory, opisując je oczywiście: "panie jak nówka nieśmigany".
Witam,
Mam pytanie - przede wszystkim chyba do Pana Tomasza
Mam zamiar kupić używany panel LCD w cenie ok.1000PLN i w związku z tym mam kilka pytań:
1. Jak wygląda trwałość paneli NEC np. model 2180UX. W wypadku EIZO mowa w materiałach firmowych o min. 50000h pracy, natomiast Nec bodajże nie podaje takiej informacji? Ponadto monitory Nec-a nie "sumują" tak jak Eizo godzin swojej pracy?
2. Czy ten panel jest dobrym wyborem do amatorskiej obróbki zdjęć? Być może lepszym wyborem byłby Eizo l887?
Zakładam odbiór osobisty z dokładnym obejrzeniem sprzętu.
Pozdrawiam
Bartosz
EOSy
dziękuję za radę - szukam w takim razie gdzie indziej![]()
EOSy
Zakupilem Eye-One Display 2. Zrobilem kalibracje na moim dellu laptopie. Nie uzywalem orginalnego oprogramowania bo nie mam windowsa, skorzystalem z AgryllCMS i nakladki dispcalGUI, swietnie dziala pod linuxem. Wybralem ustawienia gamma 2.2 i wyniki kalibracji daja mi ogolnie brzydkie kolory desktopu, okien itp - wszystko jest zielonkawo-zotle (chodzi o odcien), natomiast zdjecia ktore kiedys przed kalibracja byly pelne kolorow i bardzo kontrastowe nagle zrobily i blade i bez kontrastu![]()
Moje pytanie do pana Tomasza - czy to prawidlowa oznaka? Przeprowadzilem kalibracje na drugim laptopie, tez pod linuxem i wyniki takie same, Firefox, Gimp oraz przegladarki obrazow wszystkie wyswietlaja obraz dokladnie tak samo.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User