Strona 109 z 378 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Poszukaj na allegro jakiegoś della na trinitronie - kupiłem takowego jakieś dwa lata temu(22 cale z demobilu za ~300zł) i sobie chwalę, kolory takie jak na papierze, a jasność też pokrywa się dokładnie z histogramem - fakt faktem widać pierwsze objawy wypalania ale czy będzie Ci to na prawdę przeszkadzać to już kwestia wymagań i wrażliwości na wady obrazu.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xwilkx Zobacz posta
    Czy mam przez to rozumieć, ze tak naprawdę moge kupić cokolwiek?
    Nie znam Twojej sytuacji finansowej i podejścia do pieniędzy, ale mi byłoby żal kupować cokolwiek, byleby tylko pozbyć się 600 zł. Musisz sobie na to pytanie sam odpowiedzieć.

Do zastosowań fotograficznych forumowi znawcy tematów monitorowych z uporem czasem godnym lepszej sprawy tłumaczą, że w tej kwocie nie ma nic. Ja tylko czytam, staram się to robić ze zrozumieniem i wyciągać wnioski dla siebie. Wnioski dla Ciebie mogą być inne.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wojkij, dzieki za rade!
    Kolaj, mówisz ze byłoby ci żal pozbywać się 600 zł. Czyli wybierasz opcje z 600zł w kieszeni i komputerem bez monitora w twoim domu?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Czy mam przez to rozumieć, ze tak naprawdę moge kupić cokolwiek?
    Proszę się trzymać Nec'a. Przynajmniej gwarancja jest dobra. Jakość niestety będzie kiepska we wszystkich monitorach z tej grupy cenowej. Szarość, zależnie od jasności, będzie tęczą w paski, dynamika mglistego poranka przed świtem, punkt bieli różny, zależnie od miejsca na ekranie.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wojkij, dzieki za rade!
    Kolaj, mówisz ze byłoby ci żal pozbywać się 600 zł. Czyli wybierasz opcje z 600zł w kieszeni i komputerem bez monitora w twoim domu?
    Rób, jak uważasz. Przepraszam, ale ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Zapytam tylko, czy z podanego wcześniej linku przeczytałeś CAŁOŚĆ czy tylko zamieszczoną na końcu listę monitorów? Szczególnie rozdział pt. "Dlaczego na liście nie ma ani jednego monitora z popularnych, stojących w wielkim wyborze w sklepach?". Tam jest wytłumaczona cała fizyka i jej konsekwencje w obróbce fotografii. Albo stwierdzisz, że jest to dla Ciebie istotne, albo, że nie. Dla mnie już miejsca w tej dyskusji raczej nie ma, bo nic poza to, co napisał Tom01 nie wniosę.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

a inaczej jeszcze...
    Tom1, a co bys powiedzial od strony obrazowej na temat 19 calowego s1932shg(w odniesieniu do S2231W) ? Bo moze na przeczekanie w niego bym sie "wpakowal" ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    a inaczej jeszcze...
    Tom1, a co bys powiedzial od strony obrazowej na temat 19 calowego s1932shg(w odniesieniu do S2231W) ? Bo moze na przeczekanie w niego bym sie "wpakowal" ...
    S1932 i S2231W to ogólnie ta sama klasa. Jeśli ma Pan doświadczenia z jednym z nich, to drugi można stosować jako zamiennik.

Domyślnie

ok, jade obejrzec tego S1932, tylko powiedz mi jeszcze gdzie szukac w osd tego licznika przepracowanych godzin? Bo monitor jest w MM a tam rozne przekrety odchodza.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ok, jade obejrzec tego S1932, tylko powiedz mi jeszcze gdzie szukac w osd tego licznika przepracowanych godzin? Bo monitor jest w MM a tam rozne przekrety odchodza.
    W trzecim okienku pozycji Others.

Eizo z MM nie ma normalnej polskiej gwarancji i większe statystyki awaryjności.

Domyślnie

dzieki, zapytam ich na jakiej zasadzie i jak dluga dziala ta ichnia gwarancja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Poszukaj na allegro jakiegoś della na trinitronie - kupiłem takowego jakieś dwa lata temu(22 cale z demobilu za ~300zł) i sobie chwalę, kolory takie jak na papierze, a jasność też pokrywa się dokładnie z histogramem - fakt faktem widać pierwsze objawy wypalania ale czy będzie Ci to na prawdę przeszkadzać to już kwestia wymagań i wrażliwości na wady obrazu.
    o przegapilem Twoja odpowiedz, patrzylem na allegro, ale kineskop jest o 10 cm glebszy niz w obecnej 17-tce, to by oznaczalo ze na biurku przed monitorem zmiesci mi sie juz nie klawiatura, a szklanka

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 02-03-2009 o 18:03 Powód: Automerged Doublepost

Strona 109 z 378 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów