Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Proszę o opinię o sprzedawcy z ebaya

Domyślnie Proszę o opinię o sprzedawcy z ebaya

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z tym sprzedawcą z ebay'a: thekinnmaster (278).
    Ceny jakie żąda za swoje przedmioty są podejrzanie niskie - 5D + 24-105 L za 1007, a 1D Mark III za 1468 euro. Z opisu wynika, że sprzęt jest objęty amerykańską gwarancją.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

zobacz co ten sprzedawca sprzedawal wczesniej - jakies glupotki. Ja tam "sceptycznie" podchodze do tych aukcji - aczkolwiek moge sie mylic

Domyślnie

Też mam duży dystans do takich "okazji", ale w tym momencie z dostępnych 10-ciu 5D zostało sześć, jednego marka też ktoś kupił, podobnie jak 3 D2Xsy.
    Wielce intrygujące.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rem Zobacz posta
    Też mam duży dystans do takich "okazji", ale w tym momencie z dostępnych 10-ciu 5D zostało sześć, jednego marka też ktoś kupił, podobnie jak 3 D2Xsy.
    Wielce intrygujące.
    Lepiej omijaj szerokim lukiem.

Gosc ma niby wysoki ranking - ale to standard: nabija konto groszowymi transakcjami - po czym wyskakuje z czyms takim i znika.

jego zakupy: http://feedback.ebay.ie/ws/eBayISAPI...eedbackAsBuyer

Feedback sprzedazy jest starszy niz 60 dni, wiec nie wiadomo co tam mial (raczej tez nic wartosciowego - patrz komentarz o czyms zlamanym w koperci).

Do tego: Buyer protection on eBay - Not Available

Pisze, bo sie kiedys narznalem na takiego - tez aparaty i tez duzo ludzi kupowalo. Tyle ze gosc byl z NYC.
    Wszyscy poplyneli - korespondowalem z 'ofiarami'.

3 miesiace walczylem - pieniadze odzyskalem - ale od wydawcy karty kredytowej, nie sprzedawcy. Paypal sie wypial.

To tak, ku przestrodze pisze...
    5D

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Lepiej omijaj szerokim lukiem.

Gosc ma niby wysoki ranking - ale to standard: nabija konto groszowymi transakcjami - po czym wyskakuje z czyms takim i znika.

jego zakupy: http://feedback.ebay.ie/ws/eBayISAPI...eedbackAsBuyer

Feedback sprzedazy jest starszy niz 60 dni, wiec nie wiadomo co tam mial (raczej tez nic wartosciowego - patrz komentarz o czyms zlamanym w koperci).

Do tego: Buyer protection on eBay - Not Available

Pisze, bo sie kiedys narznalem na takiego - tez aparaty i tez duzo ludzi kupowalo. Tyle ze gosc byl z NYC.
    Wszyscy poplyneli - korespondowalem z 'ofiarami'.

3 miesiace walczylem - pieniadze odzyskalem - ale od wydawcy karty kredytowej, nie sprzedawcy. Paypal sie wypial.

To tak, ku przestrodze pisze...

Podobne tricki stosują sprzedawcy na Allegro.
    Sprzedają jakieś drobiazgi znajomym i rodzinie za grosze i w ten sposób nabijają sobie konto, jako uczciwi sprzedawcy, aby w ten sposób znęcić i oszukać poważnego klienta.
    W dodatku trochę starsze sfingowane transakcje odsyłają do archiwum i wtedy kontrola jest już prawie niemożliwa.
    Ogólnie ZAWSZE WAŻNA jest zasada: jeśli coś jest niespotykanie tanie, to trzeba tego unikać, bo kłopoty murowane.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Dzięki za opinie.
    Sprawdziłem na bhphotowideo ile wołaja za 5D + 24-105 L - 3000$, czyli około 2250 euro. Cena zbliżona do sprawdzonych sprzedawców z Hong Kongu.
    Teraz jestem już pewien, że nie zrobię zakupów u tego użytkownika ebay'a.

PS. Właśnie pojawiła jeszcze lepsza "okazja": użytkownik dyelseeb1. :smile:

Uprawnienia umieszczania postów