Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Canon 40D + obiektywy + Telekonwerter x 2

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    No to już mam..
    Dokładnie to model KENKO PRO 300 DG x 1.4
    i tak - jak w telekonwerterze są zalepione styki z 400mm/f5.6 L AF działa we wszystkich punktach - ale to działanie pozostawia wiele do życenia - często się gubi i kilkakrotnie buja się przez cały zakres bez potwierdzenia.. a czasem ustawi na ten sam motyw bez problemu.. zarówno na punkcie środkowym jak i na wybranym konkretnym bocznym oraz na wybranych wszystkich polach autofocus zachowuje się podobnie.. to tak na szybko - możliwe że jest tak, że na bocznych będzie troche lepiej niż na środkowym bo przy wybranych wszystkich polach na w miarę jednakową odległość sygnalizował ostrość na bocznych a na środkowym nie - ale kilka razy było odwrotnie.. pogoda dzisiaj raczej nie sprzyjała testom więc tylko chwilę na balkonie pobawiłem się.. w weekend może coś więcej pstryknę..
    Ale z tego co widzę to w tym zestawie przy takiej pogodzie jak dzisiaj o autofokusie przy ptakach można zapomnieć.. zdecydowanie szybciej i pewniej wyostrzyć ręcznie.. ale jak będzie jasno (czyt. słonecznie) to raczej bedzie ok, w każdym razie potwierdzenie i AF działa i to jest najważniejsze..
    I oczywiście odpowiednik 896 mm na ff ma moc

Pozdrawiam
    Artur
    no to można kupować:grin:
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pitek Zobacz posta
    no to można kupować:grin:
    Jakby co, to ostrzegałem...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jakby co, to ostrzegałem...
    Zawsze można sprzedać.. ja tego kenko kupiłem w idealnym stanie za 400 zł.. zresztą ja kupiłem z myślą o 70-200 a nie o 400mm, a czterysetkę tak przy okazji potestuję..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

gdyby ktos reflektowal to postanowilem sprzedac swoj konwerter (ten sam co na aukcji) .. stan idealny - uzywalem czasem z 350d a teraz lezy kolo 40'tki i sie kurzy bo nie dogaduje sie z S50-500.. postanowilem juz nie meczyc sie z kaprysnym centralnym punktem i dlatego taka a nie inna decyzja - cena za caly komplecik jak na aukcji :-)

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów