is nieoceniony w fotografowaniu z reki na szybko, wszystko z poza studiois np. bardzo pomaga przy drzacych rekach..... mniej bedzie frustracji z nieostrych zdjec
is nieoceniony w fotografowaniu z reki na szybko, wszystko z poza studiois np. bardzo pomaga przy drzacych rekach..... mniej bedzie frustracji z nieostrych zdjec
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
..myślę, że ten temat trzeba zakończyć, bo tu nie ma o czym dyskutować, jeżeli ktoś uważa, że stabilizacja jest gorsza od światła to jego sprawa i to prywatna, - ja od wczoraj mam 70-200 2,8 is i robiłem na ogniskowej 200 nieporuszone fotki na 1/15 sek. Trzeba dodać, że był to Canon 20D z przelicznikiem 1,6 czyli ogniskowa była tak naprawdę 320. I to na tyle, więcej komentarzy nie trzeba...
Jeżeli statyw ma sens to IS ma też sens a jest o niebo bardziej wygodny. Moim jedynym sposobem na zapewnienie poprawnej jakości przy krytycznym czasie było albo nastukanie zdjęć - "może któreś wyjdzie" albo statyw. Jeżeli potrzebujemy GO a ISO jest już naciągnięte to coś zastosować trzeba-IS albo statyw. Jak fotografowałem na Velvii ISO 50 to zawsze stosowałem statyw bo IS nie miałem.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200