Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Eos 400d czyyyy E - 510 ????????????

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    Matryca 4:3 to juz dla mnie przeżytek
    regulamin pkt 8

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Olympus ma matrycę w proporcjach 4:3 . Jeśli nie o to ci chodzi to spróbuj jakoś konkretniej wyrażać swoje zdziwienie...

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Wink 4:3

Wolne tłumaczenie:

Jak rozumiem photographus wyraził chyba swoje zdziwienie zdaniem pmagdaleny, że matryca 4:3 to przeżytek.

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Matryca 4:3 to przeżytek. Crop niedługo też będzie przeżytkiem, a crop 2x to już w ogóle. Za parę wszystkie systemy będą miały FF w amatorskiej cenie. No, prawie wszystkie. Oprócz jednego. Zgadnij.
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Olympus ma matrycę w proporcjach 4:3 . Jeśli nie o to ci chodzi to spróbuj jakoś konkretniej wyrażać swoje zdziwienie...
    Te znaki zapytania to cytat z tytułu wątku. W ten sposób dałem do zrozumienia, że stawianie znaku zapytania między canonem a olkiem jest bez sensu. Choćby ze względu na matrycę wygra canon
    Niemniej patrząc na tak zawoalowaną przeze mnie samego uwagę, dochodzę do wniosku, że te "pytajniki" były trochę bez sensu. Zakręciłem się jak korkociąg Mogłem to wyrazić dużo prościej. Przepraszam wszystkich zainteresowanych.
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ale tez nie ma co przesadzac, nie kazdy ma zamiar fotografia zajmowac sie powaznie i inwestowac grube tysiace w najlepsze obiektywy canona.

Na dzien dzisiejszy olek w kilku "marketingowych" cechach jest po prostu lepszy, jakosc obrazu tez nie bedzie mocno odstawac od trabanta v2, zwlaszcza ze szklo pod 4:3 w okolicach 2k pln jest o wiele lepsze(cena/jakosc). A ze ma gorszy af to calkiem mozliwe, tyle ze ktos kto nie ma porownania raczej tego nie zauwazy.

A odsprzedaz szkla to tez nie jest jakas ogromna strata(~30%), dobry obiektyw zawsze znajdzie nowego wlasciciela wiec nie ma co sie kurczowo trzymac jednego systemu. No chyba ze tego szkla ma sie dwa plecaki, wtedy mozna poplynac.

Na dzien dzisiejszy przy takich wymaganiach imo O510.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów