Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Eos 400d czyyyy E - 510 ????????????

kazil
    Guest

Domyślnie

dzięki za rady

BartekCh
    Guest

Domyślnie

Moje 3 słowa w tym temacie:
    koleś ma 510, ja 400d. Oba z kitami.
    Plusy Olyego ogólnie znane:
    + niezła obudowa z przyjemnym gripem,
    + stabilizacja,
    + liveview.

Za to co mi nie pasowało po "pomacaniu" aparatu:
    - AF tylko 3 polowy, ale to nie największy problem. Przy słabym oświetleniu testowałem zarówno swój aparat z kitem jak i tego olympusa. Canon po prostu deklasował olympusa, który puszczał stroboskopy a i tak miał duże problemy z ostrością. Skoto w porównaniu do kita wypada blado, to przy USM będzie tragedia.,
    - nie pasował mi też ten wizjer, chyba jeszcze mniejszy niż w 400d, do tego w formacie 4:3.
    - nie jestem też przekonany do tego cropa 2x w momencie kiedy wszyscy idą w kierunku ff.

Uzależniony

Domyślnie

Canon. Dlaczego? Bo.... to Canon.
    wlasnie dlatego duzo wody uplynie zanim bedzie w canon body IS

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazil Zobacz posta
    więc który system ?
    które body ?
    Musisz zdecydować sam. Nie licz, że ktoś zrobi to za Ciebie.
    Jeden i drugi system ma swoje wady i zalety, niestety na forum CB nie masz co liczyć na obiektywną ocenę, podobnie na forum Olympusa.
    Proponuję przejrzeć ofertę obiektywów, wziąć do reki oba aparaty i zdecydować. I nie kieruj się radami "Canon to Canon", bo to bajka.
    Od siebie wspomnę o jeszcze jednej ważnej zalecie Olka - serwisie, który jest bezdyskusyjnie lepszy. To naprawdę ma znaczenie.
    Biegam, bo lubię

kazil
    Guest

Domyślnie

dzięki

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

a co do serwisu canona, nie jest najgorszy, słyszałem już to od kilku osób prowadzących profesjonalne sklepy foto.. na serwis canona narzekają przede wszystkim te osoby, które mają i mieli styczność wyłącznie z canonem, nie wiedzą, że u większości innych marek serwisy są dużo gorsze..

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Mnie w olku przeszkadza niestety przelicznik 2x. O ile to super sprawa przy dlugich szkielkach , o tyle schody zaczynaja sie przy szerokich katach a w porownaniu do 1.6 canona czy 1.5 Nikona to te dziesiate naprawde robia roznice.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

...co do wyboru O 510 a C 400d...

510 nie testowalem i nie tesknie. Patrzac na parametry i dotychczasowe osiagi matryc 4:3 to zdecydowanie lustrzanka "turystyczna". Nie chce draznic ;-) tych co rzucili sie na model 500 bo byl z dwoma obiektywami i nie zdecydwali sie na 350d, ale pewnie znajdzie sie bridge z podobnymi osiagami.

400d uzywam w pracy z beznadziejnymi szklami i... poza oczywistymi wadami budowy (chwyt) i kiepska bateryjka uwazam, ze to naprawde maszynka o fajnych osiagach.

...i jezeli francuskie Reponse Photo podaje ten korpus jako najlepszy zakup (obok d80 ze stajni N) w kategorii tanszych luster to nie przez przypadek. Nie przepadam za egonomia i wielkoscia, ale to naprawde fajna puszka. Bardzo ladne fotki.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Domyślnie

...a żeby trochę namieszać: zobacz też co ma pentax - system "jakościowo i zasobnościowo" podobny do olka... moim zdaniem także godny uwagi... w Polsce trochę niedoceniany.
    Jeśli body ma być dożywotnie, to nie sugeruj się firmą. Kupuj pod kątem obiektywów... body padnie po jakimś czasie (to rzecz pewna), a obiektywy zostaną (teoretycznie... bo te nowe z elektroniką też padną tak jak body... może tylko dłużej to potrwa). A pentax ma fajne szkła manualne i fajnie z nimi współpracuje...

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Miałam ten sam problem jakiś czas temu i wybrałam jak wiadomo canona 400d i z dwóch powaznych jak dla mnie powodów:

AF róznica na korzyść canona i
    Matryca 4:3 to juz dla mnie przeżytek

Ale jak napisali przedmówcy musisz sam zdecydować

Daj znac co wybrałeś

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów