Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Zakup 16-35 II

Mieszany widok

darekamator
    Guest

Thumbs up Zakup 16-35 II

Są jeszcze uczciwi i życzliwi ludzie na tym świecie!
    W piątek dzwoniłem do pewnej firmy w Warszawie w sprawie oferowanego do sprzedaży nowego obiektywu 16-35. Zachęciła mnie bardzo atrakcyjna cena i możliwośc zakupu na fakturę. Jakoś brakowało mi samozaparcia, żeby go zamówić, a niestety nie mogłem się wyrwać do Warszawy w piątek ani w sobotę (mam 320 km w jedną stronę). Jakież były moje zdziwienie i smutek, gdy w sobotę wieczorem stwierdziłem, że firma PODNIOSŁA CENĘ o 550zł! No cóż, jestem gapa, poszło pa, pa. Ale nie!!! Gdy zadzwoniłem dzisiaj, łaskawca po drugiej stronie słuchawki stwierdził, że pamięta rozmowę ze mną i sprzeda mi po oferowanej poprzednio cenie! Więc jutro wyprawa do stolicy i mam nadzieję wyśniona L-ka bądzie moja!
    Napiszę Wam jutro co załatwiłem i polecę usługi tej firmy, jeśli ktoś będzie chciał.
    A w ogóle to mam nadzieję, że wybór tego obiektywu do 30d nie jest złym pomysłem?
    Darek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekamator Zobacz posta
    ...Jakież były moje zdziwienie i smutek, gdy w sobotę wieczorem stwierdziłem, że firma PODNIOSŁA CENĘ o 550zł! No cóż, jestem gapa, poszło pa, pa. Ale nie!!! Gdy zadzwoniłem dzisiaj, łaskawca po drugiej stronie słuchawki stwierdził, że pamięta rozmowę ze mną i sprzeda mi po oferowanej poprzednio cenie!...
    IMHO chłopcy znają się na sprzedaży i po prostu zastosowali tani chwyt ze zmianą ceny aby Cię szybko zachęcić do zakupu :-). Pomarudź trochę, udaj niezdecydowanie itp. to może coś jeszcze zbijesz...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Tylko jak bedziesz w sklepie to tylko w godzinach pracy a nie kiedy maja np przerwe, bo pozniej nie beda chcieli z Toba normalnie rozmawiac.
    Wiem co mowie, bo przeze mnie 2 gosci mialo o godzine krotsza sjeste
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekamator Zobacz posta
    A w ogóle to mam nadzieję, że wybór tego obiektywu do 30d nie jest złym pomysłem?
    Obiektyw się w pierwszej kolejności dopasowuje do robionych zdjęć a dopiero potem do puszki . No chyba że o wygląd ci chodzi to tak - ładnie się będą ze sobą komponować .

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Do reporterki swietne szklo, do uzytku amatorskiego to juz lepsze 10-22 jest moim zdaniem. Podobnie jak 24-70, rozczarowuje czesto lekkim brakiem ostrosci, ale nie do tego zostalo stworzone, aby zachwycac sie jego super ostroscia

Zdrowko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Podobnie jak 24-70, rozczarowuje czesto lekkim brakiem ostrosci, ale nie do tego zostalo stworzone, aby zachwycac sie jego super ostroscia

Zdrowko
    Baaaardzo bym sobie życzył aby moje przyszłe 24-70 było tak ostre jak obecne 16-35II. Można mu zarzucić wszystko - tylko nie brak ostrości, i to w każdym calu kadru poczynając od pełnej dziury

darekamator
    Guest

Domyślnie

JUŻ MAM!!! Chłopcy dotrzymali słowa. Mam swoją pierwszą L-kę. Robi wrażenie. Jeszcze tylko uv-ka i wracam do domu, wieczorem pierwsza próba.
    Darek

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie wiem czemu tylu ludzi narzeka na ostrosc 24-70... mam to szklo i rysuje ostro... bardzo ostro... nawet z ta beznadziejna puszka 40D... taki zestaw to juz w ogole powinien sie do niczego nadawac
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zarzuc jakies sample jak juz dojedziesz Szczegolnie na 16mm Tylko nie drzewek tylko np jakiejs osobie siedzacej w fotelu z niskiej perspektywy Tez mam apetyt na to szkielko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    Zarzuc jakies sample jak juz dojedziesz Szczegolnie na 16mm Tylko nie drzewek tylko np jakiejs osobie siedzacej w fotelu z niskiej perspektywy Tez mam apetyt na to szkielko
    Sie ma

Dziś akurat "macałem" 16-35II i parę fotek strzeliłem to nie żaden test po prostu nudziło mi sie w sklepie.

Link
    Robi wrażenie na 16mm, wszystkie są na 16mm, oryginalne foty z rawu nie ostrzone full size.
    Pozdrawiam Darek.
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów