No to stalem sie posiadaczem IP8500 i teraz kilka wrazen po pierwszych probach. Wczesniej mialem IP4000 i do niej bede sie odnosil.
Z IP4000 bylem bardzo zadowolony ale nie bylem w stanie dojsc do ladu z kolorami, prawie zaden nie zgadzal sie z monitorem aczkolwiek samo zdjecie prezentowalo sie znakomicie. Kalibrowalem monitor w te i nazat, bez skutku.
Teraz ten problem sie skonczyl... Wszystkie kolory sa identyczne jak na monitorze, a drukuje na tych samych materialach jak wczesniej. Jedyne co sie niebardzo zgadza to kolor skory, zalatuje delikatnie rozem, natomiast cala reszta kolorow bez porownania. Predkosc druku jest znacznie wieksza, ale mi na tym akurat niezalezalo, wystarczajaco szybka jest IP4000.
Teraz troche ponarzekam

Dlaczego wogole wymienilem drukarke, poniewaz w IP4000 draznily mnie przejscia kolorow, byly nie do przyjecia, i liczylem na to ze w IP8500 bedzie znacznie lepiej. A tutaj rozczarowanie... jest lepiej ale niewiele lepiej.
Ogolnie rzecz biorac jestem zadowolony z zakupu i z czystym sumieniem polecam wszystkim ktorzy czaili sie, tymbardziej ze cena tej drukarki znacznie spadla (mnie udalo sie kupic nowke za 1300zl). Dla mnie fotolaby juz moga nie istniec, przy tej drukarce moga sobie schowac swoje odbitki w d...

.
POZDRAWIAM !!!