Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Kiedy kupiliście dziecku pierwszy aparat? I jaki?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Fakt, ale jak dzieciak ma smykałkę to poradzi sobie bez kupna - wymęczy staruszków żeby mu pozyczyli własny sprzęt
    Święte słowa, ile ja się kiedyś nakombinowałem żeby zabezpieczyć F1 przed nieautoryzowanym wyzwalaniem migawki, w końcu kupiłem młodej smienę, jak była mała to wystarczało samo robienie zdjęć, jak podrosła to chciała oglądać co zrobiła. I katusze zaczął cierpieć służbowy Olek 750. Jak miała 6 lat to bawiły ją takie kombinacje

Mniej więcej po roku zajęła się poważniejszą tematyką (choć wątpię czy czytała 'Kareinę' )

Własnego aparatu jeszcze nie ma, może teraz na komunię jej sprawię, rekompensuję jej to prawie nieograniczonym dostępem do moich zabawek - minusem jest to trochę one ważą.
    Jednak najbardziej mnie martwi to że od jakiegoś czasu nie chce pozować do zdjęć - głupie miny, zasłanianie się rękoma itp. ...a jak migawka odpali to leci oglądać co wyszło ;-) Nie wiem, może chce mi powiedzieć: 'stary, chcesz mieć modelkę to płać'
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

U mnie zdarza się że niekiedy dam siostrze pobawić się 400D, wieszam na szyi i młoda cyka kilka fotek (ma 4 latka) A ja pierwszy aparat jaki miałem kupiłem za swoje, zbierałem długo ( coś koło 8 - 9 lat miałem). Coś ponad 100 DM kosztował Wypstrykałem kilka klisz i się znudziła mi zabawa, teraz aparat leży w szafce (nadal sprawny).

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jak dziecko małe to zwykła plastikowa zabawka sprawia sporo radości i nie trzeba od razu kupować prawdziwego aparatu

Mój 3 -letni synek dostanie ten model na Mikołaja. Chyba na Gwiazdkę zmienię swoje body na większę, bo przy rozmiarach tej zabawki moja 350D-tka wygląda też jak zabawka

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Odświeżam temat bo znowu jest na czasie. W końcu nie zdecydowałam się rok temu, kupiłam za to w tym, na Mikołaja moja 5 letnia córka dostanie taki aparat:
    http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2719107
    Przetestowałam go już i jest naprawdę fajny, bardzo solidny, prosty w obsłudze, o jakości zdjęć nie będę się wypowiadać bo nie o to chodzi ale da się rozpoznać kto jest na zdjęciu, nawet na ekraniku LCD. Nie da się praktycznie kadrować wizjerem, nie wiem czy to się Nadii spodoba bo ona wszystko chce tak, jak ja.

Kupiłam na ebayu w UK, taniej nie znalazłam (ok. 220 PLN).

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów