Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zaskakująca decyzja HP

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie Zaskakująca decyzja HP

Znalazłem tą informację przeglądając dpreview http://www.dpreview.com/news/0711/07...hpstrategy.asp
    Nigdy nie darzyłem sympatią HP nie mniej ta decyzja mnie zaskakuje a może potwierdza brak sukcesu HP na rynku fotografii cyfrowej.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Stare.
    Nie można być dobrym we wszystkim. Niech HP produkuje raczej dobre serwery.

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy ja wiem czy HP robi dobre serwery...hm...
    Moja CaroLina

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a czy HP w ogole robi cos dobrego? laptopy maja syfiaste, syfranki pomijam milczeniem, drukarki beznadziejne, ...

taki typowy przerost kompletnego przerostu marketingu nad jakoscia
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

A ja mialem drukarke Lexmarka, potem Canona teraz HP i nastepna to na pewno bedzie HP. Takze w przypadku drukarek HP w moich oczach wypada bardzo dobrze, reszty sprzetu lepiej nie komentowac...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a czy HP w ogole robi cos dobrego? l...
    Robiło... ale to niestety było dawno temu, z nadejściem nowego tysiąclecia wyraźnie im się pogorszyło :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Boże. Jak ja kocham takie banalne uogólnienia Serwery jedne z lepszych jakich używałem. Laptopy - ścisła czołówka. Drukarki laserowe - The best. Więc nie przesadzaj... Generalnie jakość wszystkiego się znacznie obniżyła. Łącznie z mercedesem i macintoshem. Ale spośród tej całej współczesej tandety, HP jest jednak solidną firmą.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

HP ma dobry serwis... szczegolnie jesli zaplacisz . natomiast z ta czolowka laptopow to bym nie przesadzal, bo w firmie mam ta czolowke plus desktopy ... i nie ma dnia kiedy nie musialbym wzywac serwisu... po tym co mam w firmie... sobie prywatnie nie kupilbym laptoka z tej firmy, a nie sa to laptoki za 4000 czy 5000... ale ciutke drozsze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie wiem o czym mowa z tymi laptopami HP. moze dlatego, ze jako odniesienie mam zawsze swoje IBM-y, ktore nawet obecnie pod nazwa Lenovo wygladaja brzydko ale za to sa solidne konstrukcyjnie. nie pekaja im obudowy ani nie leca notorycznie zawiasy jak w bajeranckich laptopikach dla klienta masowego. moze i HP jest lepsze niz jakis Acer czy Fujitsu, ale z ta scisla czolowka to bym sie zdecydowanie wstrzymal

drukarki laserowe HP... mialem kiedys dawno temu IIIP a potem 4P. niezle to bylo. natomiast jak dzisiaj biore pierwsza lepsza drukarke HP i po wlozeniu plyty ze sterownikami zaczyna mi sie instalowac w Windzie 300MB zupelnie mi niepotrzebnych clipartow i innego gowna, po czym drukarka tak czy siak pol godziny mysli, czy zechce jej sie wydrukowac... albo jak sobie przypomne moja sp. HP890, ktora wykrywajac brak kolorowego tuszu robila totalny cyrk gdy chcialo sie wydrukowac cos w czerni, przy explicite okreslonych opcjach druku monochromatycznego... co mi pan w serwisie grzebiacym w HP wyjasnil jako zabieg celowy firmy, zeby ludzie kupowali tusze...
    laskawie nie rozwodze sie nad niegdysiejszym numerem firmy HP z niezgodnym z prawem unijnym nierealizowaniem gwarancji na drukarki uzywajace tuszy innych niz oryginalne...
    nie zeby akurat Piksmy Canona byly pod tym wzgledem cudowne, bo momentami mam mocne dejavu

dla mnie to jest firma robiaca kiepski sprzet dla klienta masowego, ktora laduje ogromna forse w reklame, ale jakosc produktow ma mocno nie wyrozniajaca sie. zdecydowanie blizej jej do takiego Acera niz IBM-a, ktory akurat dla mnie jest scisla czolowka

nota bene, te same uwagi dotycza np. Della, w ktorego laptopach pekaja namietnie obudowy. to nie jest jeszcze poziom Acera czy Fujitsu, ale ida w "dobrym" kierunku (masowego, taniego, nedznego syfu)
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów