Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Wątek: Statyw: Manfrotto, Velbon itd - wybór

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar marek_k
    Miasto
    Olkusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    No dzięki, właśnie studiuje opinie na ich temat. Cenowo rzeczywiście biją manfrotto na łeb na szyje.
    Zależność cena - jakość, prawdopodobnie jak w większości przypadków ma tutaj swoje uzasadnienie.
    Nic nie zastąpi "macania" - co doradzili mi forumowcy. Nie jestem specjalistą - mechanikiem, jedynie uczelnia techniczna - ale oglądając produkty obydwu firm, wiedziałem, co trzeba wybrać (patrz stopka), mimo, że mój założony budżet też był ok. 500 pln, skończyło się na 950, ale świadomie odłożyłem zakup szkiełka - w końcu jestem amatorem i nic mnie nie goni.

_bardzo_ polecam "macanie" - nie wiem skąd jesteś, ja skorzystałem z pomocy kolegów z CB i odwiedziłem fajny sklepik w Gliwicach
    pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to jeszcze dwie uwagi, bo nie zdążyłem wyedytowac posta:
    głowica - zaproponowano mi kulową, chociaż szedłem z nastawieniem, że nie chcę takiej - czemu:
    1. kulowa szybsza, i trzeba często skorygować kadr w PS - no ale tu rzeczywiście szybkość ważniejsza - przyznaję rację
    2. przy kulowej trzeba mocno zacisnąć śrubę - nie wiem jak to będzie działało z upływem czasu - czy uchwyt będzie nadal stabilny? o tym będę mgógł napisać za kilka lat...
    Ostatnio edytowane przez marek_k ; 04-03-2008 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost
    30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
    Manfrotto 055XproB+488RC2

Uprawnienia umieszczania postów