Krzychu - ale tele dla mnie do tylko dodatek, głownie szeroki kąt, a tutaj jednak wolę Manfrotto bo już jedna osoba mi poleciła ten statyw z którąś z tych głowic. Tele to u mnie rzadko będzie zakładane.![]()
Ale poczytam o tym.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Moby - 3,2kg to ja w górach picia nosiłem i jakoś mi nie zaszkodziłoBtw, nie czytasz uważnie, pisałem, że do Czerwca możliwe, że będę posiadaczem 40D - nie twierdze, że to demon ciężaru, ale waży o wiele więcej niż 350D.
Tomasz - a masz może godną polecenia głowice do panoram, na której wygodnie robi się panoramy oraz pojedyncze zdjęcia? Bo w takich układach, mając dobry statyw mogę się o ładną panoramę pokusić![]()
zajrzyj na www.raysfoto.pl tam mają fajne głowice panoramiczne (?) pozdrawiam
Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw![]()
:cool:
Fotki Digart
FOTOblog
Zapytam jeszcze z czystej ciekawości![]()
Manfrotto 351MVCF Lightweight Video Carbon Tripod
z odpowiednią głowicą byłby stabilniejszy niż ten wspomniany przeze mnie na początku? Bo statywy video z reguły wyglądają solidniej i są stabilne. Tylko czy to do aparatu się nadaje?
Podkreślam pytanie czysto teoretycznie, dla poszerzenia wiedzy![]()