A więc zamówiłem.
Lampa to Tumax DS20-S2K.
Tak na krótko. Lampa w miarę dobrze współpracuje z moim Canonem A630.
Lampa z fotocelę ma synchronizację do 5 błysków, przy czym z A630 wyzwala sie przy ustawieniach na lampie na 2,3 i 4 błysk. Wyzwala się praktycznie zawsze (tak na 100 prób może 6-7 razy nie zadziałała). Ładuje się około 10-12 sek po maksymalnym błysku (ustawienie na lampie "ON"), przy ustawieniu na lampie A1 (nie błyska wtedy całą mocą) gotowa jest po około 2-4 sekundach.Akumulatory jakie zastosowałem to Energizer 2500mAh. Ilość fotek na tych aku z niepełnym błyskiem grubo przekracza katalogowe 100. Wydaje mi się że jak kończyłem się nią bawić to jeszcze ładowała się przyzwoicie, ale na drugi dzień jak ją włączyłem to nie chciała się naładować, tak jakby wyładowała aku będąc w pozycji "OFF".
Nie miałem doczynienia z innymi lampami tego typu, więc nie mam porównania. Fotki jakie robi widać w pierwszym poście, w porównaniu do lampy wbudowanej dla mnie jest rewelacja.
Zaznaczam że fotki są wynikiem eksperymenów ustawień aparatu i lampy. Po pierwszym podłączeniu bez jakichkolwiek zmian w aparacie poprostu przepalała zdjęcia. Zmiany jakie wprowadzam w aparacie to zmniejszenie siły błysku od -1 do -2 oraz zmiana iso na 80.
Lampa kosztowała 179zł
Zrobiłem jej kilka fotek:
Pozdrawiam
janpop