Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Canon a560-Czas naświetlania.

solaola
    Guest

Domyślnie Canon a560-Czas naświetlania.

Witam.Przeczytałam na jednej z stron o doborze czasu naświetlania w tym aparacie.W instrukcji nic takiego się nie dopatrzyłam.
    Wyszukiwarka oczywiście niet,więc forum canonka może?
    Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie 'jest' to naświetlanie i jak je ustawić?

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

W Twoim aparacie jest coś takiego jak nastawy expozycji miedzy innymi,,maual,,i właśnie w tym trybie jest możliwość ustawiania przysłony oraz czasu naświetlania ,czyli osobno ustawiasz wielkość przysłony i niezależnie czas naświetlania czyli długość z jaką będzie naświetlana matryca,myślę że oto chodzi
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 17-11-2007 o 23:09

solaola
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    W twoim aparacie jest coś takiego jak nastawy expozycji miedzy innymi,,maual,,i właśnie w tym trybie jest możliwość ustawiania przysłony oraz czasu naświetlania ,czyli osobno ustawiasz wielkość przysłony i niezależnie czas naświetlania czyli długość z jaką będzie naświetlana matryca,myślę że oto chodzi
    Dziękuję Ci bardzo,wybawco.
    Już wiem co i jak.
    Pozdrawiam.

ED:
    Czy jest możliwość ustawienia przysłony i otwarcia migawki?
    Ostatnio edytowane przez solaola ; 17-11-2007 o 23:11

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Tak jak najbardziej jest w trybie TV możesz ustawić tylko czas w trybie AV tylko przesłone (reszta analogicznie sama) a M wszystko. Jak masz instrukcję to poczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i poćwicz a wyjdzie ci na zdrowie.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Tak jak najbardziej jest w trybie TV możesz ustawić tylko czas w trybie AV tylko przesłone (reszta analogicznie sama) a M wszystko. Jak masz instrukcję to poczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i poćwicz a wyjdzie ci na zdrowie.
    Tak jak kolega tu napisał i faktycznie luknij do instrukcji bo aby robić nastawy ,bodajże trzeba jakiś przycisk wcisnąć aby przejść do jednego z nastawów,czyli reasumyjąc ,powiedzmy jeśli na przykład TV regulujesz bezpośrednio po przełączeniu na MANUAL to aby robić regulację AV trzeba wcisnąć jakiś przycisk,ale to musisz sobie sam wyczaić jak to działa.pozdrawiam

solaola
    Guest

Domyślnie

Ten aparat nie ma TV,ani AV.
    a530 ma AV i TV.

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

a 530 nie ma tych trybów;/ a szkoda. Ustawiając pokrętło na M na dole ekranu pojawią Ci się dwie wartości, przy jednej będzie zielony trójkącik i wtedy tą wartość możesz zmieniać kółkiem na boki, jeżeli masz wartość 1/x to to jest czas otwarcia migawki, wartość przy której jest litera F to przysłona, żeby móc ja zmieniać w moim przypadku naciskam przycisk kosza i trójkącik przeskakuje na ta wartość, heh
    Model A530 ma możliwość regulacji przesłony jedynie w skrajne położenia czyli albo 2,6 albo 5,6 i wartości zmieniają się jedynie od wielkości zooma, nie wiem jak jest u Ciebie.
    Piotrek S.

solaola
    Guest

Domyślnie

a520 ma av i tv,przepraszam za pomyłkę.
    Zrobiłam zdjęcie na rybie manual,innym aparatem.
    Nie ma tam żadnych trójkącików,a być może jestem na tyle ślepa,że ich nie widzę.
    W instrukcji jest tylko o migawce[ślepota ze mnie].
    foto1
    foto2

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

To nie tak chyba. To jest na pewno M??
    Jak tak to wyjdź z tego pod menu z wb(na zdjęciach) itd. (wystarczy kliknąć ok) i tam wszystko masz.... Trójkąciki zielone tyż....

solaola
    Guest

Domyślnie

Tak,to jest manual.
    Zrobiłabym fotkę,ale stary aparat się 'zawiesił'.
    Po kliknięciu "ok-func.set" nie ma zielonych trójkątów,a jest zwyczajnie gotowy do wybrania innych funkcji;
    jasność[po kliknieciu menu-czasy],
    wybór jakby...Doświetlenia;auto,słoneczny dzień,żarówki itp.,
    moje kolory,b&w,
    kompr.duża,
    i rozmiary fotki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów