Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Moje dwie pierwsze L-ki

Mieszany widok

Domyślnie

Canon Polska nie honoruje gwarancji "International Canon Warannty"-taką którą dołączają sprzedawcy z HK. Jedynie Europejską. Co do cła. W Polsce wydaje mi się że zależy to mocno od Urzędu Celnego. Ja podlegam pod Bytom i jest on dość liberalny w swym podejściu. Przy przesyłce zadeklarowanej jako prezent maksymalnie zapłaciłem 66 zł ale nie cła tylko VAT. (Nie mam pojęcia jak oni to obliczyli). Pojechałem tam raz odebrać paczkę (proszono mnie o zadeklarowanie wartości sprzętu wewnątrz, bo paczka była duża i ją prześwietlono), a celnik powiedział mi - a po co będzie pan płacił cło - to sprzęt dla Pana?No to pisać warte 50$ i po kłopocie. Moje przygody z UC są jak najbardziej pozytywne.
    W UK jest cło z HK. Informacja potwierdzona od sprzedawcy z HK.

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Co do cła. W Polsce wydaje mi się że zależy to mocno od Urzędu Celnego. Ja podlegam pod Bytom i jest on dość liberalny w swym podejściu. Przy przesyłce zadeklarowanej jako prezent maksymalnie zapłaciłem 66 zł ale nie cła tylko VAT. (Nie mam pojęcia jak oni to obliczyli). Pojechałem tam raz odebrać paczkę (proszono mnie o zadeklarowanie wartości sprzętu wewnątrz, bo paczka była duża i ją prześwietlono), a celnik powiedział mi - a po co będzie pan płacił cło - to sprzęt dla Pana?No to pisać warte 50$ i po kłopocie. Moje przygody z UC są jak najbardziej pozytywne.
    W UK jest cło z HK. Informacja potwierdzona od sprzedawcy z HK.
    40d + grip wysłane z HK FedExem, i żadnego cła Albert z Kea-Photo napisał, że sprzęt jest do testów, nie do sprzedaży, zadeklarował wartość 130 HKD.
    PK

Uprawnienia umieszczania postów