Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Moje dwie pierwsze L-ki

Mieszany widok

Domyślnie Moje dwie pierwsze L-ki

Przyjechały w tym tygodniu 24-105 i 70 200 4L... Korzystając z taniego dolara zdecydowałem się zmienić sprzęt na wymarzone L-ki. Poprzednio miałem 28-135 i 100-300 (niezłe obiektywy), ale L-ka to przepaść... Optyczna i mechaniczna.
    Brakuje mi czasu i ładnej pogody by iść i zrobić jedną, dwie sesje, ale po tych kilku fotkach jestem zafascynowany jakością obrazu...
    Dla wszystkich wahających się - warto wykorzystać tą słabość $ i kupić ten sprzęt... Aż się zdjęcia chce robić....

Początki nałogu

Domyślnie

Gratulacje!

swnw

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Papierzyna, podziel się, gdzie kupiłeś, za ile, jak wykombinowałeś z przesyłką i inne ciekawe detale z transakcji.

Domyślnie

24-105 była za 900$ z przesyłką - to nówka sztuka ze sklepu, 70-200 była za 450$ jako używany egzemplarz od prywatnego sprzedawcy. Oba zadeklarowane jako "gift worth 70$". Cła nie było żadnego, paczki doszły w ciągu 10 dni. A źródło - Ebay. Szybko, miło i przyjemnie. I sprzedający wiedzieli, że towar należy jako "gift" zadeklarować bez żadnych kłopotów i pytań to zrobili.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

top może polecisz tych sprzedawców ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    ... ale L-ka to przepaść... Optyczna i mechaniczna.

(...)

Dla wszystkich wahających się - warto wykorzystać tą słabość $ i kupić ten sprzęt... Aż się zdjęcia chce robić....
    Dokładnie tak. Też kilka dni temu kupiłem szkła, które widać w mojej stopce. Przesiadka z Tamrona dodatkowo wzmocniła wrażenia

Szkła kupiłem w PL. Decyzja gdzie kupić nie była trudna:

* kea-photo: 17-40 & 70-200 (f/4 bez IS) + wysyłka = 740 funtów, czyli ~3885 PLN.

* FOTOMEDIA_Polska: 17-40 & 70-200 (f/4 bez IS) = 4200 PLN. Tańszego na allegro nie znalazłem (w dniu, w którym kupowałem szkła), a facet wydaje się naprawdę rozsądny, zna się na rzeczy, generalnie bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił i na pewno kolejne szkła kupię właśnie u niego.

Myślę, że gwarancja, trzy sztuki do potestowania (mogłem usiąść z laptopem, aparatem, testować jak długo chciałem, marudzić, wybierać), do tego możliwość wymiany na inny egzemplarz w ciągu 7 dni, gdybym poczuł taką potrzebę, warte jest 315 PLN różnicy...

BTW. Fotoit te dwa szkła chciało mi sprzedać za 4900, do tego 17-40 z wykorzystanym już cashbackiem...
    PK

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie tanio z Hongkongu

Polecam z czystym sumieniem zakupy z Hongkongu, ja sam kupowałem miesiąc temu u znanego na tym forum sprzedawcy kea-photo. Zapłaciłem za 70-200 2.8 L (bez is) i telekonwerter kenko 300 PRO DB 2x z przesyłką około 3500 zł.
    w tym szkło wyniosło ok. 3050,
    telekonwerter 260 (na allegro 2x tyle)
    reszta przesyłka.
    Sprzedawaca policzył za przesyłkę łącznie, nie doliczając kosztów za drugą rzecz. Zero cła, paczka szła 4 dni. Ozanaczenie jakie tam "rutynowo" stosują na paczkach : materiały reklamowe, próbki, nie do komercyjnego stosowania. Oczywiście przesyłka ubezpieczona na pełną kwotę. Trochę żałuję, że nie wziąłem jeszcze czegoś, a mam kilka potrzeb, mógłbym zaoszczędzić na przyszłej wysyłce. Warto jest więc dobrze przejrzeć całą ofertę i pomyśleć "na zapas"

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

romko, mógłbyś dokładnie opisać jak udało Ci się ominąć cło i vat u tego sprzedawcy? ja chcę kupić u Kea Photo c10-22, ale Albert twierdzi, że jest ryzyko iż nie da się ominąć cła przy wysyłce do Polski. i w końcu zdecydowałam się kupić z wysyłką do UK, a stamtąd kuzyn osobiście dostarczy mi szkło do Polski.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie 400mm/5,6

http://search.ebay.co.uk/canon-400mm...chiZQQsaprcloZ
    podlaczam sie pod watek i mam pytanie co sadzicie o tej ofercie.Znacznie taniej niz u Ken Photo /tam prawie 600 funtow / Czy cos jest nie tak?Pozdrawiam slonkaap

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    http://search.ebay.co.uk/canon-400mm...chiZQQsaprcloZ
    podlaczam sie pod watek i mam pytanie co sadzicie o tej ofercie.Znacznie taniej niz u Ken Photo /tam prawie 600 funtow / Czy cos jest nie tak?Pozdrawiam slonkaap

Probowales otworzyc linka ktorego podales ? Link to jest searcha na ebayu i jedyny 400/5.6 ktory tam w tej chwili jest kosztuje 599 funtow...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów