Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Moje dwie pierwsze L-ki

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    http://search.ebay.co.uk/canon-400mm...chiZQQsaprcloZ
    podlaczam sie pod watek i mam pytanie co sadzicie o tej ofercie.Znacznie taniej niz u Ken Photo /tam prawie 600 funtow / Czy cos jest nie tak?Pozdrawiam slonkaap

Probowales otworzyc linka ktorego podales ? Link to jest searcha na ebayu i jedyny 400/5.6 ktory tam w tej chwili jest kosztuje 599 funtow...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

A jak jest z gwarancja w PL na szkiełka kupione w HK?

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Angry

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Probowales otworzyc linka ktorego podales ? Link to jest searcha na ebayu i jedyny 400/5.6 ktory tam w tej chwili jest kosztuje 599 funtow...
    Krzychu,nie znam niestety angielskiego i prosze oswiec mnie.Klikajac na aukcje nr 120183740583 na ebay zauwazysz ze ta aukcja trwa do 24.11 a obiektyw kosztuje niecale 500 funtow.Chyba ze sie myle to popra3w mnie.Pozdrawiam Slonkaap

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkalamajski Zobacz posta
    Dokładnie tak. Też kilka dni temu kupiłem szkła, które widać w mojej stopce. Przesiadka z Tamrona dodatkowo wzmocniła wrażenia

Szkła kupiłem w PL. Decyzja gdzie kupić nie była trudna:

* kea-photo: 17-40 & 70-200 (f/4 bez IS) + wysyłka = 740 funtów, czyli ~3885 PLN.

* FOTOMEDIA_Polska: 17-40 & 70-200 (f/4 bez IS) = 4200 PLN. Tańszego na allegro nie znalazłem (w dniu, w którym kupowałem szkła), a facet wydaje się naprawdę rozsądny, zna się na rzeczy, generalnie bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił i na pewno kolejne szkła kupię właśnie u niego.

Myślę, że gwarancja, trzy sztuki do potestowania (mogłem usiąść z laptopem, aparatem, testować jak długo chciałem, marudzić, wybierać), do tego możliwość wymiany na inny egzemplarz w ciągu 7 dni, gdybym poczuł taką potrzebę, warte jest 315 PLN różnicy...

BTW. Fotoit te dwa szkła chciało mi sprzedać za 4900, do tego 17-40 z wykorzystanym już cashbackiem...
    Mnie oba obiektywy wyszły 3500 zł razem. Najtańszy 24-105, który znalazłem na allegro kosztuje 3100 zł. A 70-200 to minimum 1800 zł.... Więc decyzja była jedna.

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Mnie oba obiektywy wyszły 3500 zł razem.
    Nowe? 17-40 & 70-200?
    PK

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Nowe? 17-40 & 70-200?
    17-40 to 347GPB
    70-200 to 305GPB
    czyli bez przesyłki 652GPB co da ok. 3400zł
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzS Zobacz posta
    czyli bez przesyłki 652GPB co da ok. 3400zł
    Zgadza się. Moje wyliczenia były z założeniem, że doliczamy wysyłkę, i są przesłane w oddzielnych paczkach. Po fakcie (trochę za późno, bo nie mogłem czekać) Albert odpisał mi, że da radę wysłać je w jednej paczce.

Tak czy inaczej za paczkę trzeba policzyć ok. 250 PLN, więc razem ok. 3700. Nadal wybrałbym to, co wybrałem, czyli ~400 zł więcej, ale za gwarancję i możliwość sprawdzenia szkieł przed zakupem. Co nie zmienia faktu, że w wielu przypadkach sprowadzenie szkieł się opłaca i nie zamierzam temu zaprzeczać
    PK

Domyślnie

Zrobiła się dyskusja na temat zakupów a w moich założeniach miało być o czymś innym Porobiłem kilkanaście zdjęć i nawet mój ojciec, który niechętnie patrzy na moje zakupy fotograficzne (ileż on już paczek odebrał w moim imieniu) stwierdził, że jakość tych obiektywów jest niesamowita.
    Mam jeszcze jedno pytanie: czym czyścicie szkła w takich obiektywach?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Zgadza się. Moje wyliczenia były z założeniem, że doliczamy wysyłkę, i są przesłane w oddzielnych paczkach. Po fakcie (trochę za późno, bo nie mogłem czekać) Albert odpisał mi, że da radę wysłać je w jednej paczce.

Tak czy inaczej za paczkę trzeba policzyć ok. 250 PLN, więc razem ok. 3700. Nadal wybrałbym to, co wybrałem, czyli ~400 zł więcej, ale za gwarancję i możliwość sprawdzenia szkieł przed zakupem. Co nie zmienia faktu, że w wielu przypadkach sprowadzenie szkieł się opłaca i nie zamierzam temu zaprzeczać

Oferta Fotomedia jest rzeczywiście cenowo bardzo ciekawa, ale budzi obawy, czy to nie są aby szkła po naprawie, bo ceny są zaskakująco niskie.
    W Fotoit daty produkcji szkieł są zazwyczaj sprzed 3 -4 miesięcy.
    Czy sprawdzałeś daty produkcji swoich szkieł?
    Czy gwarancja jest w Canon Polska, jak w przypadku Fotoit, czy gwarancja sprzedawcy, czyli wątpliwa?
    Cudów nie ma i jeśli coś jest wyjątkowo tanie, to nie bez przyczyny, można albo zrobić złoty interes, albo się przejechać.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 21-11-2007 o 14:12
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    W Fotoit daty produkcji szkieł są zazwyczaj sprzed 3 -4 miesięcy. Czy sprawdzałeś daty produkcji swoich szkieł?
    Czy gwarancja jest w Canon Polska, jak w przypadku Fotoit, czy gwarancja sprzedawcy, czyli wątpliwa?
    Sprawdzałem. Jedno wrzesień 2007, drugie luty 2007.

Gwarancja sprzedawcy. Też mi się to nie podobało, ale nie gdzie indziej jak, na CB, przeczytałem post, że Fotomedia wymieniła szkło na nowe w sytuacji, kiedy Żytnia bardzo mocno przedłużała czas naprawy, także liczę na to, że w razie czego, odpukać, tfu tfu, się na nich nie przejadę. I szczerze mówiąc półtorej godziny marudzenia nad dwoma szkłami u tego sprzedawcy daje mi podstawy sądzić, że faktycznie lubi być fair w stosunku do klienta. Mam nadzieję, że się nie mylę
    PK

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów