A jak jest z gwarancja w PL na szkiełka kupione w HK?
Zgadza się. Moje wyliczenia były z założeniem, że doliczamy wysyłkę, i są przesłane w oddzielnych paczkach. Po fakcie (trochę za późno, bo nie mogłem czekać) Albert odpisał mi, że da radę wysłać je w jednej paczce.
Tak czy inaczej za paczkę trzeba policzyć ok. 250 PLN, więc razem ok. 3700. Nadal wybrałbym to, co wybrałem, czyli ~400 zł więcej, ale za gwarancję i możliwość sprawdzenia szkieł przed zakupem. Co nie zmienia faktu, że w wielu przypadkach sprowadzenie szkieł się opłaca i nie zamierzam temu zaprzeczać![]()
PK
Zrobiła się dyskusja na temat zakupów a w moich założeniach miało być o czymś innymPorobiłem kilkanaście zdjęć i nawet mój ojciec, który niechętnie patrzy na moje zakupy fotograficzne (ileż on już paczek odebrał w moim imieniu
) stwierdził, że jakość tych obiektywów jest niesamowita.
Mam jeszcze jedno pytanie: czym czyścicie szkła w takich obiektywach?
Oferta Fotomedia jest rzeczywiście cenowo bardzo ciekawa, ale budzi obawy, czy to nie są aby szkła po naprawie, bo ceny są zaskakująco niskie.
W Fotoit daty produkcji szkieł są zazwyczaj sprzed 3 -4 miesięcy.
Czy sprawdzałeś daty produkcji swoich szkieł?
Czy gwarancja jest w Canon Polska, jak w przypadku Fotoit, czy gwarancja sprzedawcy, czyli wątpliwa?
Cudów nie ma i jeśli coś jest wyjątkowo tanie, to nie bez przyczyny, można albo zrobić złoty interes, albo się przejechać.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 21-11-2007 o 14:12
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Sprawdzałem. Jedno wrzesień 2007, drugie luty 2007.
Gwarancja sprzedawcy. Też mi się to nie podobało, ale nie gdzie indziej jak, na CB, przeczytałem post, że Fotomedia wymieniła szkło na nowe w sytuacji, kiedy Żytnia bardzo mocno przedłużała czas naprawy, także liczę na to, że w razie czego, odpukać, tfu tfu, się na nich nie przejadę. I szczerze mówiąc półtorej godziny marudzenia nad dwoma szkłami u tego sprzedawcy daje mi podstawy sądzić, że faktycznie lubi być fair w stosunku do klienta. Mam nadzieję, że się nie mylę![]()
PK