Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Wątek: Tokina 11-16/2,8

Domyślnie

Fajne sampelki

pozdrawiam.
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Ta Tokina 11-16 od jakiej ogniskowej używalna na 5D...w exif widziałem ze na 15-16mm używałeś.

Czyli na APS-H będzie normalnie używalna ? ( i będzie odpowiednik 14,5-21)
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Przepraszam,ze sie podpinam tutaj, ale czy ktos moze podpinal Tokine 12-24 pod APS-H lub FF ? jak to wyglada, od jakiej ogniskowej niewidac winiety i czy niema problemow technicznych z podpieciem ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stanislaw B. Zobacz posta
    Przepraszam,ze sie podpinam tutaj, ale czy ktos moze podpinal Tokine 12-24 pod APS-H lub FF ? jak to wyglada, od jakiej ogniskowej niewidac winiety i czy niema problemow technicznych z podpieciem ?
    Może ten wątek będzie lepszy?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=13427

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Przemku, a mógłbyś pokazać tą winietę przy 11mm?

elbarto79
    Guest

Domyślnie

Potwierdzam, obiektyw miodzio. Po wyjęciu z pudełka od razu rzuca się w oczy znakomita jakość wykonania. Jest ciężki, metalowy i piękny Pierścienie chodzą ze szlachetnym oporem, a rozłożysty tulipanek wymoszczony jest od środka miłą w dotyku, mięciusią materią. Tamron 28-75 wygląda przy nim jak zabawka z bazaru.
    Autofokus świetny. Problem pojawiał się właściwie wyłącznie w momentach kiedy sam już ledwo co widziałem w wizjerze (20d). Nie jest bezgłośny ale ciche popiskiwanie nie płoszy gołebi jak wiertara tamrona.

Przewaliłem wszelkie możliwe testy i zasięgnąłem opinii wielu mądrych ludzi i w końcowej fazie eliminacji pozostały 17-40 f4L, 10-22 i rzeczona 11-16 f2.8. Wybrałem Tokinę ze względu na światło i okazało się to być świetną decyzją. Po doświadczeniach z Tamronem z lekką (sarkazm) nieufnością podchodziłem do ostrzenia przy 2.8 w normalnym byle jakim świetle zastanym ale spotkała mnie mega niespodzianka. Nie ważne jaka ogniskowa, nie ważna jaka dziurka ostrość jest w pytke. Brzegi kadru ok jak na taki szeroki kąt. Nie miałem w ręku 16-36L ale patrząc po zdjęciach to Tokina w tej kategorii mocno wygrywa. No i do tego można ją przykręcić do pełnej klatki!! Negatyw z elana 7e czeka jeszcze na wywołanie ale coś mi mówi, że nie będzie źle

Do subiektywnych minusów zaliczyłbym tylko ten sposób przełączania trybu autofokusa o dumnej nazwie

To takie moje 3 grosze w temacie Pozdrawiam!

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Czy mógłby ktoś wystawić próbkę zdjęcia zrobionego z lampa błyskową?

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistasz Zobacz posta
    Czy mógłby ktoś wystawić próbkę zdjęcia zrobionego z lampa błyskową?
    11mm f/2.8 z lampą (sRAW1 z 50D)
    [/IMG]

crop
    [/IMG]
    pozdrawiam Krzysiek

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Dzięki.
    W 400D wygląda tak jakby lampa nie obsługiwała takiego kąta. Dla przykładu daję sampla w takich parametrach ekspozycji przy których z Tamrona 17-50 wychodzi równo naświetlone.
    Masz podobne wrażenie?

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

W sumie zakup udany. Fajny szeroki kąt, czasami fajnie mieć tak dużą głębię ostrości. To zdjęcie na F4.

Problem tylko że tej głębi ostrości nie idzie zmniejszyć. Mimo przysłony 2,8 to głębia i tak duża z tego obiektywu.

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów