Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Pomoc...nie łatwa decyzja

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

gwozdzt dziekuje za wyczerpująca odpowiedz mam nadzieje,ze nie jest ona wprost proporcjonalna do twojego ilorazu inteligencji.

A dodam,ze chodzi mi o np. zdjecie w tych samych warunkach z tymi samymi obiektywami i czy roznica szumów np. przy ISO 800 pomiedzy aparatami bedzie bardzo widoczna. widziałem testy , zdjęcia ale pytam sie osob - powtarzam po raz kolejny - które miały w reku zarówno 400D jak i 30D.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    gwozdzt dziekuje za wyczerpująca odpowiedz mam nadzieje,ze nie jest ona wprost proporcjonalna do twojego ilorazu inteligencji.
    poczucie humoru ma urlop? :-)

Ponadto nie rozumiesz przenośni, więc napiszę wprost - szumy to nie jest żadne kryterium wyboru pomiędzy tymi aparatami - w obu są na odpowiednio niskim poziomie.

Dobrze ci tu wcześniej koledzy radzą - idz gdzieś do sklepu i przede wszystkim weź oba te aparaty kolejno do ręki. Bo sie potem może okazać, że będziesz potrzebował rzeźbić takie coś:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12699.html

Oprócz różnic ergonomicznych (gabaryty, tylne kółko, górny wyswietlacz) istotnym parametrem wydaje mi się też prędkość zdjęć seryjnych, powiększenie wizjera czy spot i na te rzeczy zwróć uwagę.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-11-2007 o 15:46
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    poczucie humoru ma urlop? :-)

Ponadto nie rozumiesz przenośni, więc napiszę wprost - szumy to nie jest żadne kryterium wyboru pomiędzy tymi aparatami - w obu są na odpowiednio niskim poziomie.

Dobrze ci tu wcześniej koledzy radzą - idz gdzieś do sklepu i przede wszystkim weź oba te aparaty kolejno do ręki. Bo sie potem może okazać, że będziesz potrzebował rzeźbić takie coś:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12699.html

Oprócz różnic ergonomicznych (gabaryty, tylne kółko, górny wyswietlacz) istotnym parametrem wydaje mi się też prędkość zdjęć seryjnych, powiększenie wizjera czy spot i na te rzeczy zwróć uwagę.
    Re: JiNN. gwozdzt, niestety (?) ma rację. Zmieniłem ostatnio 350D na 40D (350służyła mi 2 lata), więc chyba byłem w sytuacji podobnej do Twojej. Na szumy zwracałem uwagę głównie wtedy, gdy przeglądałem na CanonBoard... Na co dzień istotna jest przede wszystkim ergonomia.
    Co do powszechnie krytykowanego uchwytu 350D (przyłączam się !!): kup gripa (nie robi zdjęć, więc może być używany) albo pasek na dłoń ("Hand Strap") - mam obie rzeczy i komfort trzymania 350d był b. dobry (jeżeli miałbym wybrać jedną z nich: HandStrap zdecydowanie).

I jeszcze jedno: nie sugeruj się, że "xxD będzie automatycznie lepsze niż xxxD". Ja, osobiście, po doświadczeniach focenia na ulicy 350D z gripem i szerokimi obiektywami (Tokina 12-24, Canon 10-22, oba z osłoną p.słoneczną) poważnie myślę o kupieniu (do fotografii ulicznej !) jakiegoś zaawansowanego kompaktu (Powershot g9 ?) - straszenie ludzi armatą ("ale jestem profesjonalista... 2 kilogramy w dłoni...") już mnie nie bawi...

Uprawnienia umieszczania postów