Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Pomoc...nie łatwa decyzja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    pgfoto nie kwestionuje tego co piszesz ani innych wypowiedzi.

Tylko znam siebie i pewni inni też tak mają,ze po zakupie pewnym zastanawiali by sie co by było gdybym kupił...zamiast...

wiem,ze decydując sie na 40D zwiekszam koszty lecz czy człowiek zadowolony bez rzadnych kompleksów ani negatywnych mysli nie jest człowiekiem szczęsliwym? Nie patrze na innych - chociaż biore ich zdanie pod uwage - w koncu wybór nalezy tylko i wyłącznie do mnie.

A ja wolę ( bynajmniej takie jest moje zdanie ) poczekać miesiąc dłuzej do next "pay day" i wziąsc 40 zamiast pozniej wymieniac 30 na 40D...takie moje spostrzeżenie.(zamiast wymiany Body-mogłbym miec inny obiektyw)
    No tak ale potem będzie 40Dx 40Dxy itd właściwie prawie niczym się nieróżniące
    napewno nie bedzie pełnej klatki która ma też swoje minusy:
    ostatnio rozmawiałem z Przemkiem Stoppą "polskim papparazzi" z Faktu
    on ma 30D i cieszy sie z matrycy bo przedłuża mu ona teleobiektyw...
    miałem podobny problem kupiłem 30D za 4.000 i nieżałuje
    i po co mi teraz zmieniać? niczego mi niebrakuje w nim
    ale jeśli za podobną cene będzie 40D no to bym poczekał ten miesiąc czy dwa
    tylko czy ta cena będzie podobna to mam wątpliowści
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

No 40D mozna dostac juz za lekko poniżej 4.000 wiec odpowiedz teraz sam:

Czy wolałbys poczekac i kupic 40D za 4.000 czy kupic 30D za okolo 3.000 - gdy wiadomo cena zarówno 30 jak i 40 jeszcze spadnie, a zwłaszcza po swiętach. bo martwy okres to mniej wiecej ( od 15 stycznia do kwietnia - wtedy najelpiej kupować bo ceny ida w dół po nowym roq- oczywiscie jak poczekamy do grudnia przyszłego roq to bedzie to jeszcze mniej ale tutaj max luty planuje a juz dzisiaj moge zasugerować,ze ta cena 40d spadnie do okolo 3.000)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    No 40D mozna dostac juz za lekko poniżej 4.000 wiec odpowiedz teraz sam:

Czy wolałbys poczekac i kupic 40D za 4.000 czy kupic 30D za okolo 3.000 - gdy wiadomo cena zarówno 30 jak i 40 jeszcze spadnie, a zwłaszcza po swiętach. bo martwy okres to mniej wiecej ( od 15 stycznia do kwietnia - wtedy najelpiej kupować bo ceny ida w dół po nowym roq- oczywiscie jak poczekamy do grudnia przyszłego roq to bedzie to jeszcze mniej ale tutaj max luty planuje a juz dzisiaj moge zasugerować,ze ta cena 40d spadnie do okolo 3.000)

zgoda ale wszystko zależy od tego kto co ma w torbie ...
    jak wymiana starego na nowy to ok
    ale w moim przypadku 3 miechy bez aparatu to nie wchodzi w grę
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

pgfoto tutaj chodzi o to czy kupic 30D czy poczekac miesiac i kupic 40D?

Nie ma mowy o zadnym innym.Tylko kwestia patrząc z perspktywy czasu czy opłaca sie kupic 30D (a kiedys tam-nie wiadomo kiedy zmienic na np.40D) czy poczekac,wstrzymac sie i kupic 40D (nie majac pozniej dylematu czy go wymieniac tylko dokupujac szkiełka)?

Domyślnie

aha to moja rada jest taka:
    zdecydowanie poczekać ten miesiąc na 40D

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Dziekuje za wypowiedz pgfoto

Dlatego zwróciłem uwage na 40D gdyz jego cena zaczyna coraz szybciej spadać.Mam nadzieję,że nie zawiodę sie na tym body i bedzie mi dobrze słuzył (oczywiscie jak w koncu go bede miał) narazie to tylko sugestia.No ale pocieszać sie trzeba na wzajem jak i samemu

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów