Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Pomoc...nie łatwa decyzja

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Pomoc...nie łatwa decyzja

Witam na początku chciałbym sie z kazdym przywitać "hello". Czytałem juz na tym forum multum postów na temat wyboru aparatu. Jednakże zwracam sie do Was z pytaniem:

Czy kupic Eos'a 400D czy 30D?

Wiem,że tematy były lecz patrząc z perspektywy czasu juz troche mineło go od momentu gdy 400D był nowy. Teraz jest wiecej osób mających doswiadczenie w pracy na tym aparacie jak i 30D.

Dlatego chciałbym aby odpowiadały osoby ktore miały kontakt zarówno z 400D jak i 30D. Chciałbym uzyskać odpowiedzi czy i jaki lepszy,i jezeli ten to dlaczego?a dlaczego nie ten drugi? Czego oczekuje od aparaturaca w słabo oswietlonych miejscach,zdjęcia nocne...na to głownie chce zwrócić uwagę.

tylko nie najezdzajcie na mnie odrazu,ze juz był taki temat. Ponieważ jak w/w czas to doświadczenie,a doświadczenie to madre odpowiedzi.(nie spekulacje)

Na koniec dodam,ze nie zarabiam milionow i na aparat bede oszczedzał jeszcze z 2 miesiace. Dlatego tez wybór jest dla mnie taki ważny.

Dodam jeszcze ze to bedzie moja pierwsza lustrzanka i,ze obojetnie co wybiorę na początek bedzie KIT +sigma 70-300 DG APO MACRO+dodatki
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 15-11-2007 o 14:18

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta

Na koniec dodam,ze nie zarabiam milionow i na aparat bede oszczedzał jeszcze z 2 miesiace. Dlatego tez wybór jest dla mnie taki ważny.

Dodam jeszcze ze to bedzie moja pierwsza lustrzanka i,ze obojetnie co wybiorę na początek bedzie KIT +sigma 70-300 DG APO MACRO+dodatki
    Myślę ,że tymi dwoma zdaniami odpwiedziałeś sobie na postawione pytanie. Mianowicie, jeżeli jest to twoja pierwsza lustrzanka to, może lepiej kupić 400D i robić nim zdjęcia ... Potem zamiast kita ... dokupić lepsze obiektywy ... i dalej robić zdjęcia ...
    Jak Ci się w późniejszym czasie znudzi to body , to kupisz sobie lepsze xxD a może i xD ... a obiektywy pozostaną .....
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Tak jak napisał ecki74, ja na start kupiłem sobie 300D i używam go już prawie rok. I jak narazie puszki nie chcę zmieniać tylko zamiast kita kupić coś albo szerszego (10-22), albo jaśniejszego (17-50) i cały czas się zastanawiam.
    Bierz 400D, na początek w sam raz i nie taki ciężki

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

A ja bym brał na twoim miejscu 30d używane. Ludzie teraz zachłysneli się trochę 40d i sprzedają 30stki dosyć tanio. Skoro mas takie ograniczenia finansowe to lepiej kupić raz a na kilka lat. Tym bardziej, że jeśli się wciągniesz to możesz stwierdzić że 400d ci nie wystarcza.

30d myśle że używany znajdziesz grubo poniżej 3000zł. Tymczasem 400d kosztuje ~2500zł. IMO warto dopłacić.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja nie kupiłabym używanej puszki idlatego wybrałam nową 400 i jestem na razie zadowolona

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Ripek patrzac teraz na ceny to na allegro widzialem 30D za 2799 NOWY jezeli nie to za 2900 Tez nowy wiec teraz jest pytanie :

Czy opłaca sie doplacic te +/- 700 złoty do 30D zamiast 400D.

A dodam jeszcze,ze nie bede wymieniał sprzetu przez jakis dłuższy czas, a jadynie zaopatrywał sie w obiektywy.
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 15-11-2007 o 14:46

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    na razie zadowolona

Serio - to nie ma nic złego w używanych rzeczach. Trzeba tylko na żywo oglądnąć sprzęt.

Ergonomia 30d jest o niebo lepsza od XXXd. Po zakupie 30d moja 350d wydała się bardzo "zabawkowa".
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    Ripek patrzac teraz na ceny to na allegro widzialem 30D za 2799 NOWY jezeli nie to za 2900 Tez nowy wiec teraz jest pytanie :

Czy opłaca sie doplacic te +/- 700 złoty do 30D zamiast 400D.

Tak. Ergonomia przedewszystkim, kolko, intuicyjny system ustawien.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Pmagdalena tutaj bioę pod uwagę zakup tylko NOWEGO body-używane nie wchodzą w grę.

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    Tak. Ergonomia przedewszystkim, kolko, intuicyjny system ustawien.
    całkiem łatwo wydaję sie nie swoje pieniądze...
    a w czym 400D jest jako pierwsza lustrzanka gorsza od 30D?
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów