Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Pomoc...nie łatwa decyzja

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

A jak sie maja szumy w obu tych aparatach? Nie chce juz ogladać testów bo to wiekszego sensu nie ma.Oczekuje odpowiedzi od ludzi co wiedzą co nie co na ten temat?

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    A jak sie maja szumy w obu tych aparatach? Nie chce juz ogladać testów bo to wiekszego sensu nie ma.Oczekuje odpowiedzi od ludzi co wiedzą co nie co na ten temat?
    A sam dostrzegasz jakieś róźnice?
    Bo jeśli nie to kupuj to na co Cię stać. Zdjęcia robić będziesz i jednym i/lub drugim.
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzS Zobacz posta
    całkiem łatwo wydaję sie nie swoje pieniądze...
    a w czym 400D jest jako pierwsza lustrzanka gorsza od 30D?
    Napisalem powyzej

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Jeżeli chodzi o finanse to jak poczekam miesiac dluzej to bedzie mnie stać na 400D jak i 30D. Tyle teraz pytanie który i dlaczego? Z jakiego powodu? Jak juz pisałem obiektywy to inna historia ale z KIT'em nie zostane. Plany są a kiedy beda zrealizowane - nie wiem.W kazdym badz razie nie stanę w miejscu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

A jak sie maja szumy w obu tych aparatach?
    Proszę, tylko nie to........

Załącznik 3678
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Jeżeli chodzi o finanse to jak poczekam miesiac dluzej to bedzie mnie stać na 400D jak i 30D.
    to weź wymacaj oba, zrób sobie krótki rachunek sumienia że będziesz w przyszłości mimo wszystko robił zdjęcia i wybieraj...
    ale osobiście stojąc przed takim dylematem brałbym 30D ;-)
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

gwozdzt dziekuje za wyczerpująca odpowiedz mam nadzieje,ze nie jest ona wprost proporcjonalna do twojego ilorazu inteligencji.

A dodam,ze chodzi mi o np. zdjecie w tych samych warunkach z tymi samymi obiektywami i czy roznica szumów np. przy ISO 800 pomiedzy aparatami bedzie bardzo widoczna. widziałem testy , zdjęcia ale pytam sie osob - powtarzam po raz kolejny - które miały w reku zarówno 400D jak i 30D.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

gwozdzt dziekuje za wyczerpująca odpowiedz mam nadzieje,ze nie jest ona wprost proporcjonalna do twojego ilorazu inteligencji.
    poczucie humoru ma urlop? :-)

Ponadto nie rozumiesz przenośni, więc napiszę wprost - szumy to nie jest żadne kryterium wyboru pomiędzy tymi aparatami - w obu są na odpowiednio niskim poziomie.

Dobrze ci tu wcześniej koledzy radzą - idz gdzieś do sklepu i przede wszystkim weź oba te aparaty kolejno do ręki. Bo sie potem może okazać, że będziesz potrzebował rzeźbić takie coś:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12699.html

Oprócz różnic ergonomicznych (gabaryty, tylne kółko, górny wyswietlacz) istotnym parametrem wydaje mi się też prędkość zdjęć seryjnych, powiększenie wizjera czy spot i na te rzeczy zwróć uwagę.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-11-2007 o 15:46
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Czy opłaca sie doplacic te +/- 700 złoty do 30D zamiast 400D.

A dodam jeszcze,ze nie bede wymieniał sprzetu przez jakis dłuższy czas, a jadynie zaopatrywał sie w obiektywy.
    Stałem jakiś czas temu przed podobnym dylematem 400D czy 30D ??. Tyle, że wtedy różnica wynosiła około 1000 zł. Dla Mnie to była granica zaporowa, nie do przejścia w tamtym momencie. Wybrałem 400D :smile: bo dozbieranie na 30D trwałoby chwilę, a straconych ujęć nic mi nie wróci. Przetestuj nalepiej obydwa sprzęty, zobacz jak leżą w dłoni. Dla Mnie 400D jest trochę za mała jeśli chodzi o chwyt. 30D to nieco inna liga. Jeśli różnica w cenie nie jest dla Ciebie problemem i 30D bardziej Ci odpowiada to wziąłbym ją zwłaszcza, że nie chcesz wymieniać sprzętu przez dłuższy czas. 4-setkaD to wg. Mnie dobry sprzęt (Mi wystarcza), radzi sobie przyzwoicie, jestem zadowolony z użytkowania, ale przy obecnej różnicy zastanowiłbym się jaki typ fotografi mnie kręci i czy nie dołożyć do 30D

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Jeżeli chodzi o finanse to jak poczekam miesiac dluzej to bedzie mnie stać na 400D jak i 30D. Tyle teraz pytanie który i dlaczego? Z jakiego powodu? Jak juz pisałem obiektywy to inna historia ale z KIT'em nie zostane. Plany są a kiedy beda zrealizowane - nie wiem.W kazdym badz razie nie stanę w miejscu.
    I znowy wydaje mi się , ze odpowiadasz sam na swoje pytanie. Jeżeli cię stać na 30D i możesz (chcesz) poczekać to poczekaj i kup 30D. Napewno jest "lepszy" od 400D zarówno pod względem ergonomii jak i zdjęć. Ale decyzja zawsze należy do Ciebie.
    Ta różnica 700 zł to połowa ceny lepszego obiektywu niż kit np Tami 17-50. Jak do tego nie weźmiesz KIT-a to jeszcze więcej zaoszczędzisz i do 17-50 będzie Ci bliżej.
    Jednak jak zaznaczyłem wcześniej wybór nalezy do Ciebie.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów