Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: gdzie w Krakowie?

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

będę oryginalny fotopanorama

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1906 Zobacz posta
    będę oryginalny fotopanorama
    no i w sumie racja... Miałem do czynienia z resztą i jak narazie to nie ma alternatywy. chyba że za gotówkę chcesz to jeszcze foto-tip (ceny troche lepsze), ale raz jak przyjechałem z Wadowic 10 minut przed zamknieciem i chciałem szkiełko podpiąc to musiałem słono tłumaczyc że zdążę i ze specjalnie z Wadowic przyjechałem bo pan nie za bardzo chciał...:neutral:

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

marekb, to normalne doceniają swoją wartość, jedyna krakowska alternatywa z dużym przeglądem na miejscu. kupując pierwsze szkło w hurtowni poprzez znajmka z krakowa miałem taniej, ale nie pomacasz, nie porównasz. Jakby nie patrzeć to się gablotka ze szkłami canona aż ugina ,mimo tego że w moim mniemaniu fotopanorama jest lekko pronikonowska . Dla mnie nie ma innego rozwiązania. Kupiłem miesiąc temu szarą połówką B+W w sklepie internetowym w sopocie, przyszła sztrzelona, odesłałem i do dziś czekam na wymianę - więcej nie będę ryzykował, zawsze tylko odbiór osobisty

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

MateuszZ. jeśli myślisz że dealer ma z tego 1,33% jak podajesz, to obawiam się że jesteś w błędzie. Nie twierdze że to mega dochodowy biznes ale na pewno marża detaliczna jest wyższa.

Coś już napisał Awatar Jazzman

Domyślnie

Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
    Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
    Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...
    sorry stary ale bredzisz. Jak nie masz pojęcia to sie nie wypowiadaj.

Jazzman, podzwoń wcześniej bo w Kr sprzęt nie leży na półkach, możesz trafić, a może być tak że nie kupisz. Poza tym najlepiej w jednym sklepie - jest szansa że taniej ustrzelisz..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 18-11-2007 o 20:52

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jazzman Zobacz posta
    Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
    Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
    Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta
    W fotopanoramie nie zaplacisz karta (ale moze dzieki temu mozna dostac atrakcyjniejsza oferte na szklo) , mozesz dostac fakture VAT lub dowod zakupu (i znow roznica miedzy faktura a bez jest inna). Jak napisal marekb - szklo nie lezy na polkach - nie zawsze przynajmniej, wiec warto zadzwonic wczesniej.

Ja mialem z Fotopanoramy 40D, 100 2.8 macro z naklejkami polskiego dystrybutora a np 5D +24-105 z Germanii... wiec roznie to wyglada.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał Awatar Jazzman

Domyślnie

Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
    Ale w fotopanoramie z tego co zrozumiałem można liczyć na komfort odnosnie sprawdzenia sprzętu i ewentualnej pomocy w tym zakresie, choć zamierzam wziąść notebooka. Mam do Krakowa 115km więc już nie chciał bym wrócić z niczym.
    Najchętniej po prostu dokonał bym zamówienia tylko obawiam się, że mi nie zamówią 3 szkieł do wyboru?

A jakie doświadczenia macie ze sklepem z Karmelickiej, foto-cyfra ?

Muszę mieć fakturę

Bedzie trzeba obdzwonić kilka sklepów bo na emaile nie odpowiadają.
    Ostatnio edytowane przez Jazzman ; 20-11-2007 o 17:04

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jazzman Zobacz posta
    Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
    Tu nie chodzi o numer wieku tylko o prowizję od operacji kartą. Ty za to zapłacisz?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów