Pokaż wyniki od 1 do 10 z 674

Wątek: 450d :)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Mało istotne czy będzie 450D czy nie będzie. Dla mnie Canony zaczynają się na klasie 40D
    (....)
    Troszkę egoista z kolegi wyłazi .
    Moja żona np. czeka na nową wersją 350D .

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    (....)Owszem, 40d ma nawet dla mnie pewne zalety (np. AF, choć rewelacją to on nie jest), ale możliwe, że część z nich trafi właśnie do 450d.(....)
    Co do AF-a z 40-tki to z tego co czytałem już na tym forum i na kilku innych wynika, że dużo lepszy niż dotychczasowy (np. 30D), były też opinie, że szybszy niż w N D300. Z tym że raczej bym nie liczył na proste przeniesienie AF-a z 40-tki do 450D.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    (....)
    Dlatego cały czas spoglądam co się dzieje w E-systemie, gdzie mają szkła lżejsze, jaśniejsze, a czasami nawet i lepsze. Dotąd nie mieli tam przyzwoitej puszki, ale teraz jest E-3, całkiem, całkiem Niestety, wciąż nie ma jeszcze szkła, które mogłoby mi zastąpić 300/4 czy 400/5.6. I pewnie długo nie będzie
    Co do E-systemu to nie tylko Ty spoglądasz - głównie właśnie ze względu na wymiary. Tyle że nowy E-3 to kloc większy niż 30D i wg. mnie Olek zaprzepaścił szanse na zrobienie wypasionej małej puszki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-12-2007 o 14:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do AF-a z 40-tki to z tego co czytałem już na tym forum i na kilku innych wynika, że dużo lepszy niż dotychczasowy (np. 30D), były też opinie, że szybszy niż w N D300. Z tym że raczej bym nie liczył na proste przeniesienie AF-a z 40-tki do 450D.
    Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli ktoś korzysta wyłącznie z punktu centralnego, to różnica jest naprawdę niewielka. W praktyce nie jest zauważalnie szybszy od 30d, jedyną różnicę widzę w pewniejszym łapaniu ostrości w gorszym oświetleniu. Chociaż zdaję sobie sprawę, że opinia może zależeć też od używanych obiektywów...
    Skoro dali AF z 30d do 400d, to może dadzą AF z 40d do 450d? W sumie dla producenta jest to zawsze obniżenie kosztów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do E-systemu to nie tylko Ty spoglądasz - głównie właśnie ze względu na wymiary. Tyle że nowy E-3 to kloc większy niż 30D i wg. mnie Olek zaprzepaścił szanse na zrobienie wypasionej małej puszki.
    Trudno odmówić Ci racji. Mam jednak nadzieję, że następcy E-510 (lub jakaś puszka pośrednia?) będą powstawać przez "odchudzenie" E-3...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 18-12-2007 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Coś wygląda na to, że Canon wprowadził do modelu 450d bardzo skuteczne uszczelnienia zapobiegające... przeciekowi informacji

Uprawnienia umieszczania postów