Strona 54 z 68 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 674

Wątek: 450d :)

lukast
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie !

Ponieważ zastanawiam się nad zakupem 450D chciałem zapytać o jeden mały szczegół:

Czy to prawda że model ten nie posiada wspomagania AF ? (osobnej lampki) a wspomaganie AF jest dostępne jedynie poprzez stroboskopowe rozbłyski lampy ? Jeśli tak, to jest to IMO może nie znacząca, ale jednak zauważalna wada tego modelu...

No i jeszcze drugie pytanko: jak myślicie - jak będą się kształtować ceny 450D w najbliższych miesiącach ? Jak wspomniałem chcę go kupić ale zastanawiam się czy może nie warto poczekać np do czerwca,lipca... O ile może spaść cena 450-tki do tego czasu ? (może poprzez analogię do spadków cen 400-tki zaraz po rozpoczęciu sprzedaży). Bo jeśli to kwestia góra 200zł to czekać nie warto.. ale 400zł to już bym się zastanowił...
    Ostatnio edytowane przez lukast ; 13-04-2008 o 15:21

lukast
    Guest

Domyślnie

Hmm, minęło 7 godzin i nadal żadnej odpowiedzi ? Czy to forum żyje ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukast Zobacz posta
    (.....)

Czy to prawda że model ten nie posiada wspomagania AF ? (osobnej lampki) a wspomaganie AF jest dostępne jedynie poprzez stroboskopowe rozbłyski lampy ? Jeśli tak, to jest to IMO może nie znacząca, ale jednak zauważalna wada tego modelu...
    Tak.

(.....)
    No i jeszcze drugie pytanko: jak myślicie - jak będą się kształtować ceny 450D w najbliższych miesiącach ? Jak wspomniałem chcę go kupić ale zastanawiam się czy może nie warto poczekać np do czerwca,lipca... O ile może spaść cena 450-tki do tego czasu ? (może poprzez analogię do spadków cen 400-tki zaraz po rozpoczęciu sprzedaży). Bo jeśli to kwestia góra 200zł to czekać nie warto.. ale 400zł to już bym się zastanowił...
    www.wróżka.pl
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

450d nie ma osobnej lampki wspomagania, tak jak 400d i 350d też nie miały...
    ale w 450D AF jest naprawdę dobry... ale w ciemności jeszcze nie testowałem...
    Canon 855D + 8-200mm f4

lukast
    Guest

Domyślnie

Za taką odpowiedź temu Panu już dziękujemy. Pasuje jak ulał przypis "forumowy MĄDRALA".

I za wszystkie inne równie złośliwe odpowiedzi też...

Czy naprawdę tak trudno o trochę życzliwości ? Zapytałem o opinie na temat możliwości kształtowania się cen, a nie o fakty. Faktów nikt nie zna, ale spekulować na podstawie danych historycznych zawsze próbować można. Nie wiem jak szybko spadała cena 400D zaraz po premierze, domyślam się że może to być pewną wskazówką.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Nie wiem jak szybko spadała cena 400D zaraz po premierze, domyślam się że może to być pewną wskazówką.
    http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/c...29dad#zakladki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Za taką odpowiedź temu Panu już dziękujemy. Pasuje jak ulał przypis "forumowy MĄDRALA".

Czy naprawdę tak trudno o trochę życzliwości ? Zapytałem o opinie na temat możliwości kształtowania się cen, a nie o fakty. Faktów nikt nie zna, ale spekulować na podstawie danych historycznych zawsze próbować można. Nie wiem jak szybko spadała cena 400D zaraz po premierze, domyślam się że może to być pewną wskazówką.
    Ale to z życzliwości . Na prawdę . Nikt nie powie Ci odpowiedzialnie co będzie za kilka miesięcy. Widzisz co się dzieje; dolar leci na pysk, w USA sytuacja gospodarcza niestabilna, ceny ropy szaleją. Wszystko się może zdarzyć. Jeśli ten aparat Ci w tej chwili potrzebny to go kupuj, a nie zastanawiaj się czy Ci się to opłaca. To nie Akcje ani fundusze inwestycyjne - to dużo milsza rzecz mieć taki aparat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

lukast
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź.

Nie chodziło mi o to żeby ktoś mi powiedział odpowiedzialnie co będzie, ale bardziej o coś takiego co zapodał blum

Aparat tak czy siak kupię - po prostu zastanawiałem się czy zaraz po premierze rynkowej cena nie jest troszkę zawyżona i może warto troszkę poczekać, ale patrząc na stronkę bluma cena raczej sama z siebie za szybko nie spadnie (no chyba że tak jak mówisz, poleci dolar jeszcze bardziej w dół).

Początki nałogu

Domyślnie

test 450 na fotopolis, cytat: "Warto wspomnieć, że 450D obsługuje bezprzewodowe sterowanie wieloma lampami błyskowymi."
    ?????????????
    czyżby, czy coś im się pomyliło?

Domyślnie

ja moge ci powiedziec, ze cena 450d bedzie spadac im dalej w przyszlosc tym cena bedzie nizsza patrz po ile sa teraz 300d a to tylko pare lat temu jak wszedl na rynek

Strona 54 z 68 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów