Strona 51 z 68 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 674

Wątek: 450d :)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wow... jedna osoba.
    Wyrocznia jakaś że decyduje o tym które modele Canona są udane a które nie?
    Wątpię.
    Dlatego opiniotwórczy byłby jedynie spory zbiór negatywnych opinii a nie subiektywne zdanie jednej osoby.
    Tak więc "30d jest uważany za wyjątkowo nieudany" bez uzasadnienia to zwykły od czapy podany argument. Nie wiadomo w sumie po co tak pisać, chyba albo by zaistnieć albo by potrollować.

Hint: nigdy nie miałem 30D. Z 20D od razu się na 40D przesiadłem a zakup 30D sam odradzałem - ale nie dlatego że to "nieudany egzemplarz" a dlatego że zbyt mało go od 20D różniło.
    Ale w tym przypadku bronię 30D a raczej walczę z fałszywym twierdzeniem bo mam alergię na demagogię - ot ktoś rzuci hasło bez potwierdzenia/pokrycia i już myśli że wszyscy się posłuchają .

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale w tym przypadku bronię 30D a raczej walczę z fałszywym twierdzeniem bo mam alergię na demagogię - ot ktoś rzuci hasło bez potwierdzenia/pokrycia i już myśli że wszyscy się posłuchają .
    Szczególnie, że w tym przypadku imć RychoOprycho na zapytanie o wady i różnice pomiędzy 20d i 30d sam przyznaje:

"dokładnie nie pamiętam, bom z bandy Nikosia, a kolega ma *******ca nt. danych i zalewał mnie morzem danych, co wypuszczałem drugim uchem ..."

Ja również nie miałem 30d. Co więcej - nie miałem także 20d, ale sposób wypowiedzi tego gościa wzbudza we mnie po prostu ogromny brak wiarygodności do niego....

mons
    Guest

Domyślnie

....cofam wypowiedź .....i przepraszam ....
    ....ani nie chcę zaistnieć , ani trollować ....... wypowiedzi Rycha i Basze są dla mnie bardzo wiarygodne z racji ich doswiadczeń zawodowych , o umiejętnościach focenia nie wspominając......

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mons Zobacz posta
    ....cofam wypowiedź .....i przepraszam ....
    ....ani nie chcę zaistnieć , ani trollować ....... wypowiedzi Rycha i Basze są dla mnie bardzo wiarygodne z racji ich doswiadczeń zawodowych , o umiejętnościach focenia nie wspominając......
    Gratuluję mentorów .
    Dobrze że moja 30-tka nie umie czytać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

mons
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Gratuluję mentorów .
    Dobrze że moja 30-tka nie umie czytać .
    .....to fakt , na miejscu 30-ki nie czułbym się najlepiej .......

Dopiero zaczyna Awatar marb67
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tec Zobacz posta
    Nie zawsze jest to wina szkła. Kupiłem ostatnio Tamrona 17-50 2.8 u Cichego, przetestowane przed zakupem na wszystkie strony - mam fotki testowe. Podpięte do mojego 400D dawało duży FF tylko na 50mm. Tym wiekszy im dalsza była odległość ostrzenia. To samo szkło podpiete do 450D - rewelacja. Ostre od 2.8 w całym zakresie. Dodam że na innych moich szkłach i pożyczanych(85 1.8 i 50 1.4), 400D nie ma problemów z FF i BF.
    Pierszy mój post na forum i jak każdy nowicjusz z pytaniem
    Ciągle jestem b.analogowy, mam EOS-a 5 i Mamiye RZ 67. Ale też nie tak dawno kupiłem EOS-a 400D.
    Jak to jest z tym FF/BF, bo przyznam, że absolutnie nie rozumiem meritum problemu. W analogowych lustrzankach ten problem nie istnieje. Przynajmniej się z nim nie zetknąłem.
    Czy FF/BF dotyczy tylko obiektywów niezależnych producentów, czy też oryginalnych EF/EF-S? Dla czego duży FF wystąpił tylko z jednym korpusem i przy jednej ogniskowej?
    marb67
    Mamiya RZ67, EOS 3, EOS IX, EOS 400D.
    Obróbka E-6, C-41, skanowanie, bęben, nikony, minolta.
    http://www.skanowanie-35mm.pl

virtuss
    Guest

Domyślnie

no.., i mam pierwszy minus 450D...
    wczoraj pstrykalem bardzo szybko duzo zdjec.., jedne z lampa inne bez..,
    czesto zamykajac lampe (wbudowana) i ja pozniej otwierajac..
    i nagle zasmierdzialo...
    bo zamknalem lampe.., i zrobilem zdjecie..
    i lampa (zamknieta) odpalila...
    na szczescie nic sie nie stalo.., sladow nie ma zadnych po tym..
    no ale pierwsza rysa na 450D juz jest.

dreamline
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virtuss Zobacz posta
    no.., i mam pierwszy minus 450D...
    wczoraj pstrykalem bardzo szybko duzo zdjec.., jedne z lampa inne bez..,
    czesto zamykajac lampe (wbudowana) i ja pozniej otwierajac..
    i nagle zasmierdzialo...
    bo zamknalem lampe.., i zrobilem zdjecie..
    i lampa (zamknieta) odpalila...
    na szczescie nic sie nie stalo.., sladow nie ma zadnych po tym..
    no ale pierwsza rysa na 450D juz jest.
    pobaw się w ten sposób jeszcze raz - jeśli problem sie powtórzy to na Twoim miejscu poszedłbym do serwisu

virtuss
    Guest

Domyślnie

bawiłem się.., ile się dało..
    niestety..(albo na szczescie w tym przypadku ) nie udało mi się tego powtórzyć..

pzdr,
    Paweł Niezgoda - Fotografia ciąża kraków http://niezgoda.ovh.org
    Paweł Niezgoda - Fotografia ciąża kraków

Domyślnie

A ja dziś nabyłem 450D... :-) już się nie mogę doczekać jak go po pracy do domu przyniosę... :-) chyba się wcześniej zwolnię :-)

Strona 51 z 68 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów