Zastanawiam się skąd tę cenę wziąłeś ?(2444zł) W tym sklepie KIT 450D kosztuje aktualnie 2629zł ? (http://www.fotooskar.com.pl/) Chyba że to nie ten sklep ?Chcę go kupić, ale szukam gdzie najtaniej.
Zastanawiam się skąd tę cenę wziąłeś ?(2444zł) W tym sklepie KIT 450D kosztuje aktualnie 2629zł ? (http://www.fotooskar.com.pl/) Chyba że to nie ten sklep ?Chcę go kupić, ale szukam gdzie najtaniej.
Tutaj pytanie do Bren, który własnie chyba tam kupił czy ten aparat jest z Polskiej dystrybucji itd ?
To go bierz, bo za "niedużo" nie dostaniesz więcej. Z tym, że w pomieszczeniach, to raczej do portretów niz do zdjęcia rodzinki przy stole![]()
" ap ropo canon 450d i ceny polecam firme foto-oskar " - potwierdzam. Świetny sklep pod względem cen, obsługi. Kupiłam tam swoje 2 aparaty.
I polecam jeszcze sklep fotorimex.
pzdr
Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS
Mam pytanie odnośnie stabilizacji w obiektywie kitowym 18-55mm. Oglądałem ten aparat i obiektyw w sklepie i jakoś w ogóle nie widziałem działania tej stabilizacji. W wizjerze wogóle cieżko było dostrzec drgania przy takiej małej (55mm) ogniskowej i włączylem sobie LV i powiększenie obrazu 10 krotne. Za równo przy włączonej jak i wyłączonej obraz drgał podobnie. Czy trzeba jeszcze włączyć gdzieś w menu aparatu działanie tej stabilizacji ? Czy przy podglądzie na żywo powinna być zauważalna ta stabilizacja ?
Jej efekty widać na zrobionych już zdjęciach...
5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8
Wydawało mi sie, że stabilizacja w obiektywie ma tę zaletę, że działa widać jej efekty podczas kadrowania. Nie jest tak ?
Edit:
Z instrukcji wynika, że jednak stabilizacja powinna być widoczna (przynajmniej w wizjerze):
When the picture look steady in the viewfinder, press the shutter button completely to take the picture
To jak w końcu z tym jest ?
Ostatnio edytowane przez XGrzesX ; 19-04-2008 o 21:06
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czy macie pomysł jak w warunkach sklepowych zobaczyć działanie tej stabilizacji w obiektywie 18-55m ? Na LV z włączonym powiększeniem nie widziałem różnicy.