Strona 49 z 58 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 674

Wątek: 450d :)

Mieszany widok

lukast
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bren Zobacz posta
    Witam,
    ap ropo canon 450d i ceny polecam firme foto-oskar kupiłem u nich komplet z kit-em za 2444 zł. I już sie nim bawie Nie ukrywam że jestem noobem jeśli chodzi o lustrzanki cyfrowe ale szybko się uczę, aha i jest to mój pierwszy post więc prośba o wyrozumiałość:-)

Mam tylko pytanie jaki byście mi polecili obiektyw żeby dobrze dawał sobie rade w pomieszczeniach zamkniętych. Biorę pod uwagę różne firmy i nie będę oszukiwał że interesuje mnie również cena bo na dużo na razie sobie pozwolić nie mogę. Myślałem o Canon EF 50mm f/1.8 II.

Zastanawiam się skąd tę cenę wziąłeś ?(2444zł) W tym sklepie KIT 450D kosztuje aktualnie 2629zł ? (http://www.fotooskar.com.pl/) Chyba że to nie ten sklep ? Chcę go kupić, ale szukam gdzie najtaniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukast Zobacz posta
    Zastanawiam się skąd tę cenę wziąłeś ?(2444zł) W tym sklepie KIT 450D kosztuje aktualnie 2629zł ? (http://www.fotooskar.com.pl/) Chyba że to nie ten sklep ? Chcę go kupić, ale szukam gdzie najtaniej.
    Ta firma na allegro ma aukcje i właśnie sprzedaje w cenie 2444 PLN. Zastanawia mnie tylko czy ten aparat jest z polskiej dystrybucji (Canon Polska) i czy jest Polska gwarancja, którą uznaje serwis Canona w Polsce.

lukast
    Guest

Domyślnie

Tutaj pytanie do Bren, który własnie chyba tam kupił czy ten aparat jest z Polskiej dystrybucji itd ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To go bierz, bo za "niedużo" nie dostaniesz więcej. Z tym, że w pomieszczeniach, to raczej do portretów niz do zdjęcia rodzinki przy stole

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

" ap ropo canon 450d i ceny polecam firme foto-oskar " - potwierdzam. Świetny sklep pod względem cen, obsługi. Kupiłam tam swoje 2 aparaty.
    I polecam jeszcze sklep fotorimex.
    pzdr
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie stabilizacji w obiektywie kitowym 18-55mm. Oglądałem ten aparat i obiektyw w sklepie i jakoś w ogóle nie widziałem działania tej stabilizacji. W wizjerze wogóle cieżko było dostrzec drgania przy takiej małej (55mm) ogniskowej i włączylem sobie LV i powiększenie obrazu 10 krotne. Za równo przy włączonej jak i wyłączonej obraz drgał podobnie. Czy trzeba jeszcze włączyć gdzieś w menu aparatu działanie tej stabilizacji ? Czy przy podglądzie na żywo powinna być zauważalna ta stabilizacja ?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jej efekty widać na zrobionych już zdjęciach...
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Jej efekty widać na zrobionych już zdjęciach...

Wydawało mi sie, że stabilizacja w obiektywie ma tę zaletę, że działa widać jej efekty podczas kadrowania. Nie jest tak ?

Edit:

Z instrukcji wynika, że jednak stabilizacja powinna być widoczna (przynajmniej w wizjerze):
    When the picture look steady in the viewfinder, press the shutter button completely to take the picture

To jak w końcu z tym jest ?
    Ostatnio edytowane przez XGrzesX ; 19-04-2008 o 21:06

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Wydawało mi sie, że stabilizacja w obiektywie ma tę zaletę, że działa widać jej efekty podczas kadrowania. Nie jest tak ?

Edit:

Z instrukcji wynika, że jednak stabilizacja powinna być widoczna (przynajmniej w wizjerze):
    When the picture look steady in the viewfinder, press the shutter button completely to take the picture

To jak w końcu z tym jest ?
    Powinna być widoczna bez dwóch zdań.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Czy macie pomysł jak w warunkach sklepowych zobaczyć działanie tej stabilizacji w obiektywie 18-55m ? Na LV z włączonym powiększeniem nie widziałem różnicy.

Strona 49 z 58 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów