Strona 34 z 68 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 674

Wątek: 450d :)

Domyślnie

im czesciej go zmieniasz tym lepiej chyba powinienes wiedziec na jakiej wartosci w danej chwili jest ?:>

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    sorry ale nie bawi mnie poprostu slepienie sie w wiezjer albo grzebanie w menu zeby zobaczyc ustawienia aparatu
    Rozumiem ze niektorzy moga czerpac przyjemnosc z ogladania zdjec na 3 calowym LCD ale po co wydawac na to 2500zl? mozna kupic stworzony do tego sprzet z ekranem 7cali albo przy okazji zakupu wyswietlacza i aparatu miec wbudowany telefon ...
    No ale rozumiem, dla tych ktorym nie wiele mowi histogram przydaje sie ta opcja bo odrazu widac ze zdjecie wyszlo nie tak jak trzeba (jakby na o polowe mniejszym ekranie widac tego nie bylo) ;P
    Nie napisalem ze aparat jest do ****, napisalem tylko ze nie uwazam tego sprzetu za nic nadzwyczajnego nad czym mozna by sie modlic albo z gory odstawiac wczesniejsze modele na boczny tor ... ten model jest krokiem na przod w tym segmencie w porownaniu do wczesniejszych modeli ale nie jest to cudo ... (....)
    Wiesz ja się już zgubiłem jaką tezę Ty próbujesz udowodnić? Po prostu tak krytykujesz z wewnętrznej potrzeby ? Jeśli ten aparat Ci tak nie leży to po kiego czorta poświęcać mu tyle czasu na opowiadanie ile to rzeczy Ci w nim nie pasuje?

(.....)
    czytaj ze zrozumieniem majac dodatkowy wyswietlacz nie musisz wlaczac duzego LCD i grzebac w menu zeby cos sprawdzic dzieki czemu oszczedzac energie i klepanie paluchami po i tak nie ergonomicznie rozlozonym przez wielkosc tego wyswietlacza przyciskom, nie musisz tez zagladac w wizjer ...
    A co ma grzebanie w menu do wyświetlacza?

(.....)
    swoja droga co to za wielkie halo ze ISO jest w wizjerze ... trzeba chyba byc naprawde totalnym laikiem zeby nie wiedziec jakie sie iso ustawilo kurde zapomnialem ze to nie analog i nie trzeba pamietac wartosci ISO filmu wiec moze sie zapomniec przed zrobieniem zdjecia ...

im czesciej go zmieniasz tym lepiej chyba powinienes wiedziec na jakiej wartosci w danej chwili jest ?:>
    Mylisz się . Praktyka pokazuje, że im częściej się zmienia tym trudniej zapamiętać i wtedy ISO w wizjerze na stałe bardzo się przydaje.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-02-2008 o 22:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na życzenie Kolegi Canon powinien wypuścić wersję 450D, w której w wizjerze wyłącza się wyświetlanie wartości przysłony podczas pracy w trybie Av i czasu w trybie Tv.
    No i oczywiście, obie te wartości powinien wyłączać w trybie M.
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ja się już zgubiłem jaką tezę Ty próbujesz udowodnić? Po prostu tak krytykujesz z wewnętrznej potrzeby ? Jeśli ten aparat Ci tak nie leży to po kiego czorta poświęcać mu tyle czasu na opowiadanie ile to rzeczy Ci w nim nie pasuje?
    Standardowy problem, kolegę nie stać na zamianę, więc udowadnia niby publicznie ale tak naprawdę sam sobie że zamiana nie ma sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Standardowy problem, kolegę nie stać na zamianę, więc udowadnia niby publicznie ale tak naprawdę sam sobie że zamiana nie ma sensu.
    No niestety juz nie stac mnie na zmiane, jedzie do mnie 40D a 350ka w zupelnosci mi wystarczy jako zapasowe body
    Panowie ja poprostu chce sie z Wami podzielic tym co uwazam za glupie rozwiazanie w tym modelu, kazdy bzdet cieszy jesli w danej serii pojawia sie wieksze zmiany ale nie widze powodu zeby sie nad tym onanizowac
    Taka sama sytuacja jest miedzy 30D a 40D, z tym ze w obu nie ma wkurzajacych mnie najbardziej brakow ktore za to byly w 400D i zostaly przeniesione do 450D ...

Ogolnie wychodze z zalozenia ze jesli ktos kupuje entry levela to nie stac go na cos z sredniej klasy albo nie jest mu to potrzebne, a jesli tak to lepiej zainwestowac to 1000zl w chociaz jeden dobry obiektyw a nie smigac z turbo wypasionym body z podpietym do niego kiciorem ktorego jakosc powyzej 30mm zna chyba kazdy uzytkownik canona

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

rozumiem ... znaczy się masz 350D i czekałeś na niewiadomo co 450D .. klasyk wogóle ... liczyłeś na to ze 450D bedzie jak 40D ... a tu zaskoczenie bo to w sumie nadal linia XXXD i nie spełnia wszystkich pokładanch oczekiwań bo juz się czlowiek obył i wie w czym róznica....

ile kolega ma lat? bo mnie to juz niezbyt grzecznie ciekawi? .... zastanawiajac się właściwie żadna z odpowiedzi nie jest korzystna ....

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

kiciorem ktorego jakosc powyzej 30mm zna chyba kazdy uzytkownik canona
    ja znam i nawet kiedyś odkryłem, że mój na 55mm miał lepszą jakość niż na 18mm

a z realną oceną 450d musicie chyba poczekać aż ukaże się w sklepach

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No niestety juz nie stac mnie na zmiane, jedzie do mnie 40D a 350ka w zupelnosci mi wystarczy jako zapasowe body
    Oho... to już widzę Twoje posty klasy "w 40D do d* jest to to i to" , może prewencyjnie bana dam .

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    a z realną oceną 450d musicie chyba poczekać aż ukaże się w sklepach
    Kupić 450 to nie problem. Jest w sklepach, na aukcjach. Wszystkie niedoskonałości wyjdą po jakimś czasie użytkowania. I tak wydaje mi sie, że jak ktoś już kupił ten aparat to będzie, przynajmniej przez pewien czas, bronił go i nie widział jego wad. Tacy już jesteśmy.
    ---------------------------
    stopka

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    Kupić 450 to nie problem. Jest w sklepach, na aukcjach.
    Tak?? tylko dziwne że nikt go jeszcze w ręce nie miał - ma być dostępny za parę tygodni - teraz to wszyscy "sprzedają" - czyli zbierają zamówienia..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 34 z 68 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów