Strona 31 z 68 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 674

Wątek: 450d :)

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

teraz gdy na rynku jest 400D to raczej jego bym brał a nie 350d. w trzystapięćdziesiątce AF o kant D**y można obić... z polarem w słoneczny dzień się gubi...
    poza tym w 400 (że nie wspomnę o 450d) jest trochę więcej pixeli...

no i większy celownik... to się liczy

pozdrawiam serdecznie
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    (....)
    Jak na body wyjsciowe systemu jest ok, tak jak kazdy Canon xxxD
    No właśnie chyba nie całkiem wejściowe. Nadal wejściowe to 400D.
    Co do tego co w nim dali to raczej przełom to nie jest ale dużo miłych drobiazgów. Myślę że jako puszka amatorska będzie to bardzo dobra propozycja.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

400D i 450D to jeden kij, taki sam nastepca jak 400D dla 350D i 350D dla 300D ... potem wejdzie 500D i bedzie to samo
    Nadal nie rozumiem co daje to dodatkowe kilka mln px jesli jest wycisniete z tej samej matrycy, poza bardziej agresywna obrobka zdjecia przez soft w aparacie?
    Ogolnie nie podoba mi sie to ze lustra zaczynaja zmierzac ku kompaktom, teraz mamy LV, za dwa lata bedziemy mogli uzywac ich jako kamer, co potem? radio a moze jakuzzi ?:P

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

nie wiem jak wy ale ja popatrzyłem na wymiary 450D i jest znaczaco większy od 350/400D, ze zdiec widać że jakoscia jak i kształtem obudowy jest bardziej przy 30D niż 400D .... wizjer ma byc podobny do tego z 30D .....

wiem ze na razie wszytko to jest na poapierze / ekranie ale mam wrazenie że ten aparat lepiej porównywać z 30D a nie z poprzednikami w serii... zresztą obecna cena tego aparatu ok 2400 sugeruje wybór pomiedzy nim a 30D (przy odrobinie szczęścia i sprytu można kupić mało uzywane 30D nawet taniej)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czy ktoś się orientuje czy od 1 marca będzie jakiś cashback w Polsce na aparaty w tym 450d i obiektywy?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jako ze jestem zatwardzialym przeciwnikiem tego co uczynil Canon w 450D podziele sie spostrzezeniami jak tylko dorwe go w swoje lapy i zabiore raz do roboty Znajomy kupil go w przedsprzedazy i teraz tylko czeka na odbior ... zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie się wydaje że jako entry-level to fajny aparat. Problem może być z matrycą która przy 12mpix pewnie mocniej szumi niż w starszych modelach. Na co komu aż taka rozdzielczość w najniższym modelu?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Jako ze jestem zatwardzialym przeciwnikiem tego co uczynil Canon w 450D
    To znaczy, czego jestes przeciwnikiem?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mnie się wydaje że jako entry-level to fajny aparat. Problem może być z matrycą która przy 12mpix pewnie mocniej szumi niż w starszych modelach. Na co komu aż taka rozdzielczość w najniższym modelu?
    12MPx daje na FF 30Mpx. Canon może więc powoli i po cichu testować na mniej wybrednych przyszłe "poważne" rozwiązania. Ponadto, jeśli zastosowali ten sam trik, co w jedynkach, tj. zostawili rozmiar pikseli, a jedynie zmniejszyli odstępy pomiędzy nimi, to może się to nie odbić większymi szumami.
    No i 12 jakoś lepiej wygląda niż "gołe" 10. A i niektóre cywilizacje wolą 12 od 10, bo się dzieli fajniej i "wogle, nie"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 31 z 68 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów