Strona 10 z 58 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 674

Wątek: 450d :)

Mieszany widok

Domyślnie

To nie jest istotne czy jest 450D czy pojawi się później 500D itd, itd. Dopóki Canon nie zacznie przykładać się do jakości produkowanych aparatów oraz dopóki będzie posiadać tak beznadziejny serwis - dopóty nie będzie dobrze.

Ok. jest nowy 450D. Fajnie.

Niedawno musiałem sprawdzić 7 sztuk nowych Canon-ów 400D. Każdym wykonałem 2 zdjęcia (Tamron 17-50, F32) i okazało się że każdy nowy 400D ma zasyfioną fabrycznie matrycę !!! Każdy.
    Oczywiście cała dostawa została odesłana, kolejnej nie miałem czasu już sprawdzać ale to pokazuje "dbałość" o jakość Canon-a. Można później pojechać do serwisu Canon-a i na gwarancji raz wyczyścić matrycę. Ale ten jeden raz powinien być zarezerwowany na zabrudzenie wynikające z użytkowania a nie fabrycznego zasyfienia CMOS-a.

Już nie wspomnę że wbudowany układ strzepujący brud powinien chyba działać ... Canon powinien zastanowić się nad tym, aby usunąć niedziałający moduł strzepujący brud/kurz tylko powinni umieścić ma matrycy wycieraczkę ze spryskiwaczem ...

Zobaczymy jak będzie z 450D z brudnymi matrycami (taka promocja - nowy aparat + brudna matryca .. ), notorycznym problemem z poprzednika FF/BF, jak będzie z szumami na zdjęciach .. W tej kwestii jestem pesymistą ....

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Niedawno musiałem sprawdzić 7 sztuk nowych Canon-ów 400D. Każdym wykonałem 2 zdjęcia (Tamron 17-50, F32) i okazało się że każdy nowy 400D ma zasyfioną fabrycznie matrycę !!! Każdy.
    Oczywiście cała dostawa została odesłana

Ty tak na poważnie?
    Przy takiej przesłonie to chyba żaden DSLR nie będzie miał idealnie czystej matrycy! To jest po prostu niemożliwe
    Mniejsze lub większe paprochy zawsze się pojawią, czy to w produkcji, czy w transporcie, u każdego producenta. Grunt, żeby były na filtrze, a nie pod
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta

Ty tak na poważnie?
    Przy takiej przesłonie to chyba żaden DSLR nie będzie miał idealnie czystej matrycy! To jest po prostu niemożliwe
    Mniejsze lub większe paprochy zawsze się pojawią, czy to w produkcji, czy w transporcie, u każdego producenta. Grunt, żeby były na filtrze, a nie pod
    Poważnie ... to jest możliwe. Jak mi w końcu serwis wyczyścił matrycę w moim byłym aparacie 400D - to przy przysłonie F32 nie było żadnych paprochów i brudu. To oznacza że jednak matryca może być czysta. A to z kolei że w nowych lustrzankach - nigdy nie używanych matryca powinna być czysta !!!!!! Jeśli z czasem CMOS dorobi się kurzu - trudno ale nowa matryca nie powinna posiadać fabrycznie syfu.

Oczywiście zdjęcia przy F32 są wykonywane przez większość użytkowników rzadko (choć ja bardzo często przymykam przysłonę) ale jak ustawi się F18 czy F20 - to brud też jest widoczny....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    ale jak ustawi się F18 czy F20 - to brud też jest widoczny....
    a do czego uzywasz f/18 i f/20?

poza wylapywaniem kurzu, oczywiscie.

bo jakos, zwyczajowo, mam duze problemy z uzasadnieniem tak paskudnego psucia drogiego szkla, i to przy tym zupelnie bez potrzeby
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

bo jakos, zwyczajowo, mam duze problemy z uzasadnieniem tak paskudnego psucia drogiego szkla, i to przy tym zupelnie bez potrzeby
    chocby do architektury czy krajobrazu sie przymyka do conajmniej f11
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Nie wiem jak KubaZowsik, ale potrafię sobie wyobrazić tylko 2 przypadki:
    1. Zdjęcie makro
    2. Zdjęcie podobne do prezentowanego ostantnio przez kogoś w ogłoszeniu (straszny człowiek z packą na muchy, widziany pod skosem a góry), zrobione bez obiektywu z pokłonami

VRPhoto
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich!

To mój pierwszy post tutaj.

Chciałbym zapytać (bo się nie znam jeszcze bardzo) dlaczego wysoka wartość przesłony ma niszczyć szkło?
    Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pojawił´się bogatszy opis wszystkich nowości w 450D na dpreview.
    http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dchanges.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jest jeszcze nadzieja, mala drobna na nastepce 5D, moze dzis w nocy....jesli jesien to nie najlepiej to wyglada niestety....canon straci duzo klientow na czesc nikona D3 oraz D300.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SinLight Zobacz posta
    Jest jeszcze nadzieja, mala drobna na nastepce 5D, moze dzis w nocy....jesli jesien to nie najlepiej to wyglada niestety....canon straci duzo klientow na czesc nikona D3 oraz D300.
    Jeśli nawet jest to prawda, że stracił to Dziękować Bogu nie nasza sprawa. Może nawet wyjdzie nam to na dobre. Natomiast niestety wątpię mocno, że jest to jakaś masowa migracja. Szczególnie biorąc pod uwagę obecną cenę 5D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2008 o 20:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 10 z 58 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów