Strona 67 z 68 PierwszyPierwszy ... 175765666768 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 674

Wątek: 450d :)

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie

Widze że Canon dał użytkownikom 450`tki ładny prezencik w postaci "Czerwonego paska" na smyczy...
    To już "Semi-Profi", w takim razie ;>

Początki nałogu

Domyślnie 450D Kit, ISO 1600 na koncercie

Postanowiłem spróbować na koncercie. Światło było za słabe, ale efekty dobre, dymiarka w pewnym momencie wymknęła się spod kontroli co miało fatalny wpływ na autofocus . Zaczałem od 17-40 F4 L i niemal wszystkie zdjecia były poruszone. Po założeniu kita okazało się, że na 2-3 zdjecia 1 jest OK.
    Koncert warszawskiego zespołu "Viridian" był "No Mercy", muzyka dobra.
    Moim zdaniem ten zestaw sprawdził się. Ciekaw jestem waszych opinii.

http://forum.viridian.pl/viewtopic.php?t=693&start=75

Jak ktoś będzie ciekawy podam Exif.

Pozdrowienia, swnw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No proszę, całkiem ładna laurka... A to a propos 85L jako kita: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28027714
    EOS - conditio sine Kwanon...

martini
    Guest

Domyślnie

Odnoszę dziwne wrażenie, że większość użytkowników tego forum ma za złe firmie Canon, że wypuściła taki fajny i przyzwoity aparacik ws. do ceny że najchętniej by ten wątek z forum usuneła 450-TKA, oj zacny aparacik, i nic tego nie zmieni :]
    Ostatnio edytowane przez martini ; 31-05-2008 o 16:28

ArminoTauruS
    Guest

Domyślnie

ja kupiłem ten aparacik i jestem zadowolony, zanim nie przesiądę się o klasę wyżej to mi wystarcza

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martini Zobacz posta
    Odnoszę dziwne wrażenie, że większość użytkowników tego forum ma za złe firmie Canon, że wypuściła taki fajny i przyzwoity aparacik ws. do ceny że najchętniej by ten wątek z forum usuneła (....)
    Myślę że nazbyt generalizujesz 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArminoTauruS Zobacz posta
    ja kupiłem ten aparacik i jestem zadowolony, zanim nie przesiądę się o klasę wyżej to mi wystarcza
    A nie występuje u Ciebie problem z łapaniem ostrości ?
    Zrób kilka zdjęć na dwa sposoby: zapomocą centralnego punktu AF (detekcja fazy) i za pomocą LiveView z ustawionym AF w trybie detekcji kontrastu.
    W niektórych przypadkach może się okazać, że w pierwszy przypadku zdjęcie będzie nieostre w a drugim będzie OK. U mnie (sprawdzałem w dwóch 450d + kit) występował taki problem. Z tego co obserwuje na forum dpreview.com problem taki występuje u wielu osób.

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Może niezbyt pasuje do działu, ale dotyczy aparatu.
    Widzę, że Canon mocno reklamuje 450D. W prawie każdej gazecie Foto na okładce reklama, wielka reklama na Starym Rynku w Krakowie itd. Myślę, że to dobrze.
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Domyślnie

Poznań:
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Strona 67 z 68 PierwszyPierwszy ... 175765666768 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów