Z polskimi instrukcjami to chyba jakiś żart jest. Za polski manual do Nikona także trzeba zapłacić, ale za rosyjski, czeski itd już nie.
Z polskimi instrukcjami to chyba jakiś żart jest. Za polski manual do Nikona także trzeba zapłacić, ale za rosyjski, czeski itd już nie.
Pewnie szybko pojawia sie w sieci w PDFkto da za instrukcje 150 zł !! co tam jest ?? Chyba jakis multimedialny kurs fotografii dokładaja.
I rzecznik praw konsumentów. Zgłaszajmy sklepy które oferują towar bez polskich papierów... - może się nauczą porządku jak zapłacą karę...
Jeśli ktoś posiada instrukcję w pdf lub jpg niech udostępni ludziom w sieci.
szukam instrukcji już od kilku tygodni i nie mogę znaleźć.
A 150Zł to już przesada i łamanie prawa.
Zapytałem się z ciekawości ile kosztuje i powiedzieli mi że 150 zł!!.Sam się zdziwilem.Każda normalna firma daje ją gratiś albo mozna pobrać ja ze strony producenta.No ale jak widać Canon to specyficzna firma.A po za tym co to za różnica jaka jest dystrybucja aparatu?Aparat sam w sobie jest taki sam a instrukcja europejska.Co to za róznica?
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Widzę, że jest dużo chętnych na instrukcję. Mogę ją zeskanować i wrzucić w niewielkiej rozdzielczości w jpg. Jednak nie zuploaduje całej na raz, ponieważ skanowanie jest dosyć monotonne i czasochłonne.
Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II
Zuploaduj w dobrej rozdzielczości na www.sendspace.pl , powinna się zmieścić.
Mam pytanie do posiadaczy 450D - czy aparat nie ma tendencji do niedoświetlania zdjęć ? Pytam, bo wyczytałem że sporo osób narzekało na niedoświetlanie przez 400D i konieczność ciągłej kompensacji ekspozycji - jestem ciekawy jak rzecz ma się w 450tce ? Oczywiście pytam w kontekście obiektywu kitowego![]()
Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II