czesc. wlasnie sie zarejestrowalem. czytalem ten watek 400 czy 450 heheheh no i 30 czy 450d... smiechowe wypowiedzi. nie jestem jakims zapalonym fotografem co to lata z kamera wszedzie.zabieram aparat jak mam czas wolny i ochote. zdjecia wychodza jak jest ten moment kiedy czlowiek CHCE je robic. aparat jest tylko narzedziem. pracuje za granica w sklepie fotograficznym. sprzedaje ludziom rozne aparaty. od kompaktow po 'marki kafarki' jak je nazywamcanon zawsze bedzie moim ulubionym aparatem nie, ze nie lubie nikona bo gorszy itp. podoba mi sie canon masa szkla dostepnego, no i menu ma lepsze... ale do rzeczy. u mnie w sklepie 450d stoi ok 1700pln. do tego mozna sobie dokupic 17-85mm is za ok 420usd na ebauy ze stanow- oem ex kit 30d. mozna biadolic o cenach dostepnosci itp. reasumujac. 1700pln eos 450d + 1200pln 17-85mm f4 IS!!!! w zaokragleniu daje to 3klocki. dla poczatkujacego gitara. ja sam posiadam 450d i pitolenie o szumach nie ma sensu. ta kamera posiada digic III a on ma dobra redukcje szumow. co do ilosci klatek heheheh 450ka robi 3,5 k/s dla mnie wystarczy. jak juz wspomnialem nie jestem zapalencem. na koniec dodam, ze nie zamienilbym na alfe200,350 czy nawet nikona d80. szklo sie liczy i moim zdaniem tylko od canona. tamrony i sigmy sa daleko z tylu.
konkluzja.
450d z min. 17-85mm is. zaden kit. te szkielka sa do d...py.
pozdrawiam serdecznie.